Dagelijks archief: juni 4, 2011

04.06.2011 – halve van renesse – 10 km

**04.06.2011 – Halve van renesse – 10 km**

Tsja wat moet ik hier nu van zeggen. Het was snoeiwarm. Laat ik daar mee beginnen. Ik ben niet echt een ster met warm weer. Met wind ook niet, maar de warmte doet me al snel de das om vrees ik. Vandaag was het dus een beetje van allebei: een zonnetje en een windje. En dan nog met een flink strandstuk ook. Ik ben de loop gestart met het idee om het rustig aan te doen en het te lopen als een soort trainingsrondje. Maar dat is natuurlijk achteraf hoogst onbevredigend. Ik kwam na het strand echt niet meer normaal op gang, had een veel te lage cadans en sjokte als een olifant over het parcours. Ik kende het notabene al van mijn lekkere rondjes in April over Renesse. Mijn laatste rondje daar leek erg veel op de route van vandaag.

Het begin ging wel aardig, ik liep de eerste 4 km zoals ik wilde lopen, op een gemiddelde van 5.30 min/km. Rustig aan. Daarna naar het strand. Ik had verwacht dat we op de vloedlijn zouden lopen en dus een stukje stevig zand zouden hebben maar dat was niet zo ik vond het knap zwaar waar ze ons lieten lopen zo vlak langs de duinrand. Na het strand ging het weer over de duinweg richting de vroonplas, maar mijn tempo is er nooit meer ingekomen jammer genoeg en zo eindigde ik rond de 6 min/km en dat is natuurlijk veel te langzaam en ook niet nodig.

De bril zat perfect en was echt fijn tegen het zand en de zon. Geen moment zakte de bril of zat de bril vervelend. Prima koop, had ik veel eerder moeten hebben/doen. Ik had voor dit weer toch gekozen voor de Inov-8 waterbelt en dat zat op zich prima. Het ziet er vast raar uit, iemand met een lange tight in 25 graden en dan ook nog een vrij grote waterbelt. Maar het geval weegt niets en ik heb ieder kwartier een paar slokjes water gedronken zonder te hoeven afremmen of te hoeven stoppen.

Het was op zich leuk, maar niet bevredigend eigenlijk. De run is zeker voor herhaling vatbaar, maar voor mij mag het wel iets minder warm zijn.
Misschien morgen nog een 5 km-tje erachteraan lopen voor iets meer snelheid. Eerst maar lekker slapen.

Klik voor grootLink naar de website van de Halve van Renesse

Gegevens:

* totale afstand 10 km
* temp 25 C
* cadans 79 (en nog veel lager ook)
* HR max 160

rondje in google earth openen

**juni 16 km – 2011 totaal 960 km**
trailschoes 406 km
kayano 17 211 km
kayano 15 482 km
ds trainer 72 km