Dagelijks archief: juni 3, 2011

Agu Takatsu Cromotec zonnebril

Agu Takatsu Cromotec zonnebril

Het stond al langer op mijn lijstje: een sportzonnebril. Ik draag lenzen en er is niets vervelender dan zonlicht, vliegjes, zand en stof. Tijdens de Trappistenloop kreeg ik ook een vliegje in mijn oog in de laatste kilometer, en ik lie al vaker door stofwolken en door zand. Dus dan toch maar vandaag naar de winkel om te passen en te proberen. Het ziet er natuurlijk niet uit, maar ik ben wel heel blij met mijn nieuwe bril. Ik koos uiteindelijk voor een meekleurende bril die er transparant een beetje uitziet als een laboratoriumbril van de scheikundeles op school, maar heel snel opkleurt en bovendien lekker zit. Ik heb de bril buiten de winkel uitgeprobeerd en was verrast hoe lekker het is als de wind niet langs mijn ogen waaide. Prima dag om uit te proberen want het waaide hard. Helaas heb ik geen proefrun kunnen doen met de bril, en misschien valt het ding morgen tijdens de 10 km run in Renesse wel van mijn hoofd, maar goed, dat is afwachten. Review volgt dus nog.

technische gegevens: Zeer lichte sportbril met lenzen met extra ventilatie, die maximaal beschermen tegen UV-straling. Met Cromotec meekleurende lenzen. De lenzen reageren op lichtintensiteit: ze kleuren binnen 8 seconden van 86% lichtdoorlaatbaarheid naar 20%.

Leuk detail: adviesprijs is maar liefst 52 euro, de meeste webshops verkopen de bril voor een prijs van rond de 44 euro en hoewel ik deze 44 euro ook echt op het rek zag staan, wees de kassa een bedrag van rond de 34 euro aan. Volgens mij is dat de prijs voor de gewone versie. Mooi meegenomen.