29.03.2011 – terschelling dag 2

**29.03.2011 – terschelling dag 2**

De tweede dag op Terschelling begon met een lekker ontbijtje en een rustige start. Om 1 uur eerst paardrijden. Weer richting het oosten dus, waar ik gisteren heb gerend. Ik zou ontdekken dat het een geweldig gebied is met bos, duinen, cranberries en strand. Toch jammer dat ik gisteren tijdens het lopen niet een andere route heb gekozen, want dit was erg mooi maar in ieder geval heb ik het nu ook gezien en wel rustig vanaf een paardenrug. Ook lekker.

Na het paardrijden omgekleed en op weg gegaan voor een rondje. Ik wilde de Nordic Walking route doen die was uitgezet door staatsbosbeheer en 11 km lang zou zijn. Dat leek me prima na de lange run van gisteren. De route zou zijn uitgezet met oranje paaltjes. Ik zou dus niet hoven zoeken (dacht ik)

klik voor groot

De start bij het kantoor was snel gevonden en het eerste paaltje ook. Vreemd genoeg maakte ik er een foto van, omdat het maar een raar onopvallend paaltje was en dat bleek later ook te kloppen. Paaltjes ontbraken of waren simpelweg niet te vinden. De ene keer links van de weg, de andere keer rechts van de weg, niet erg logisch dus!

klik voor groot

klik voor groot panorama

klik voor groot panorama

klik voor groot

Na het stukje bos kwam ik bij de dodemanskisten. Daar had ik iets heel anders van verwacht, want ik vond het eruit zien als een parkvijver eerlijk gezegd.

klik voor groot

Vanaf daar was het ook weer even zoeken, want nergens was een paaltje te vinden. Uiteindelijk koos ik aanvankelijk ��” bij toeval ��” de juiste richting om vervolgens weer bij hetzelfde punt uit te komen waar ik gezocht had. Toen ik terugliep zag ik ineens het oranje paaltje staan en kon ik weer verder. Maar al snel was ik het weer kwijt, en zag ik een pad dat omhoog liep en was ik wel nieuwsgierig naar het uitzicht.

klik voor groot


Ik kwam ineens bij een hoog punt uit met uitzicht over de haven en terschelling west. Dat was wel erg mooi om even te bekijken. Het weer was goed, maar een beetje heiig in de verte. Jammer genoeg nergens een paaltje te bekennen.

klik voor groot


klik voor groot panorama

Vanaf dat punt ben ik maar eerst richting groene strand gelopen, en ik had toen bedacht dat ik zelf wel iets zou bedenken als rondje. Ik had er toen 5,5 km opzitten. Het was leuk om even een glimp op te vangen van het groene strand. Daarna weer terug. Op een gegeven moment zag ik een bordje richting dodemanskisten, maar 0,5 km leek me wel erg kort, dus ben ik eerst maar doorgelopen en toen zag ik ineens weer een paaltje. Uiteindelijk heb ik de hele route af kunnen lopen op de paaltjes (de ene keer beter zichtbaar dan de andere keer) maar het liep niet lekker, omdat ik niet zeker wist of ik werkelijk de goede richting op liep. Ook waren enkele paden heel slecht beloopbaar door het rulle zand. Jammer dat je de eerste keer in een vreemd gebied nog niet weet hoe het eruit ziet, want nu zou ik routes uit proberen te zetten over de schelpenpaden. Maar goed, het is wel een uitdaging en afwisselend.

Uiteindelijk kwam ik gelukkig weer prima bij de auto uit en hadden we er toch meer dan 14 km opzitten. Dat was niet de bedoeling maar het was best een aardige route.

Thuisgekomen lekker een bad genomen en vroeg naar bed gegaan. Z-tje sliep ook als een roos volgens mij, die hoorde ik verder ook niet meer.

Op naar de volgende run maar die zal echt kort(er) zijn. Inmiddels zit er deze maand alweer 211 km op dus dat gaat snel. Hier op het eiland liep ik al 40 km, en zoveel reed ik nog niet eens met de auto.

Gegevens:

* totale afstand 14,3 km
* temp 10 C
* gem BPM niet gemeten

rondje in google earth openen

maart 211 km – 2011 totaal 577 km
trailschoes 370 km
kayano 76 km