22.03.2011 – hoenderloo (het leesten)

**22.03.2011 – hoenderloo (het leesten)**

Vandaag hetzelfde rondje gedaan als op 13 oktober 2010. Het Leesten is een gebied bij Hoenderloo waar een groot deel honden los mogen lopen. Deze ronde heb ik Z-tje overal los laten lopen omdat ze zo netjes naast me blijft. Niemand gezien overigens die me kon wijzen op mijn overtreding dus dat was boffen.

Tot mijn verrassing bleek in de TomTom het gebied verkeerd te zijn opgeslagen, zodat ik aanvankelijk voor het Deelerwoud kwam te staan maar omdat ik gelukkig de straat nog wist van het eettentje waar je kunt starten bij het Leesten, was het alsnog snel gevonden.
De route stond al in de GPS en aangezien ik (gelukkig) de route al eens eerder gelopen heb, wist ik hoe ik moest beginnen en maakte ik niet meer de fout van de vorige keer bij de start zodat ik al snel op de route liep. Het was redelijk lekker weer, warm maar geen echte heftige zon en geen wind. Al snel knoopte ik mijn jackje dus maar om mijn middel. Z-tje hijgde al snel maar liep lekker mee en had duidelijk nergens last van.

Ik vind het gebied nog steeds niet echt mooi. Niet erg afwisselend en redelijk saai. Een heel verschil met de routes door Schoorl en Bergen waar ik zowel door bos, heide en over het strand liep. Eigenlijk is de hele route onverhard, met flink wat ruiterpaden en rul zand en enkele lichte klimmetjes.

klik voor grootDeze keer liep ik niet mis, zoals de vorige keer, hoewel ik vreemd genoeg precies op dezelfde plek uitkwam als de vorige keer, namelijk midden in een vakantiepark. Dat was dus alsnog even zoeken ook al gaf de Garmin gewoon aan welke kant ik op moest (nou ja ongeveer dan).

klik voor groot

klik voor groot panorama

Aan het einde ging het tempo flink omhoog, geen idee waarom maar ik liep gewoon lekker (onverhard) en de laatste 4 kilometer vlogen voorbij. Overigens was ik deze ronde – ondanks de stops voor de route en eenmaal om iets te drinken en een foto te maken – veel sneller dan de vorige rond en mijn hartslag was een stuk lager, zowel HRmax als HRgem. Dat is dus een stuk beter!

klik voor grootNa de run lekker bij de ‘kiosk’ twee tosti’s gegeten nadat ik Z-tje lekker te drinken had gegeven. Daarna heeft Z-tje haar eigen bakje eten opgegeten. Ik had zakjes rijst en vlees meegenomen, en het ging er allemaal in als koek dus vandaag voelt ze zich gelukkig ook prima. Terwijl ik dit tik, ligt ze lekker te slapen.

Daarna op weg naar het hotel en aangezien ik al eerder was geweest, was dat snel gevonden. Deze keer heb ik de hond niet aangemeld, dus morgen zal ik wel merken of ik moet afrekenen voor haar of niet. De vorige keer had ik haar netjes aangemeld en ook voor haar betaald. Maar wie weet….. scheelt toch weer wat en voor die korte nacht….. Ons bent zuunig.

Vanavond lekker vroeg slapen, en morgen een korte ronde hier tegenover het hotel en daarna weer op weg naar huis.

Gegevens:

* totale afstand 14,8 km
* temp 13 C
* gem BPM 132 HR max 150

rondje in google earth openen

maart 153 km – 2011 totaal 519 km
trailschoes 335 km
kayano 53 km