Categorie archief: spanje

29.07.2012 – spanje route 3

Vandaag ben ik jarig!

Het is de hele dag ontzettend warm geweest….

Maar dat weerhoudt me er niet van om een lekker rondje te gaan lopen. Het is namelijk ineens een beetje bewolkt, en aangezien Ztje ook wel een wandelingetje kan gebruiken voordat ze lui wordt, besluit ik met haar rond het kerkje te gaan lopen. Dat is een lekker rondje en dat kan ik net zo lang of kort maken als ik wil. Eens kijken of het een beetje wil lukken met beessie op die keitjes daar. Aanvankelijk was ik van plan om alleen maar te wandelen en daarna op de loopband te gaan trainen, maar ik ben al omgekleed, heb alles bij me en besluit het dus gewoon te proberen. Het eerste rondje gaat prima. Rustig aan. Daarna een tweede rondje maar aan het einde merk ik dat ze het toch wel erg warm krijgt. Voor vandaag dus voldoende. Ik ga gewoon iedere keer een rondje extra lopen en kijken hoe dat gaat. Voor mij ook wel lekker zo rustig aan rommelen.

klik voor groot

Gegevens:

* totaal 5,5 km
* temp 25

rondje in google earth openen

juli 141 km – 2012 totaal 1.292 km

27.07.2012 – spanje route 2

Vandaag wil ik natuurlijk weer proberen of ik die verrekte heuvel nou kan lopen. Vol goede moed ga ik dus op pad. Ik besluit goed te letten op mijn ademhaling en vooral rustig te lopen en op de HR te letten. Ik stel wel het alert in op 165 en niet meer op 155, want met een beetje heuvel in warme omstandigheden zal de HR toch wel een stukje stijgen.

Rustig krabbel ik rond het kerkje en al snel loop ik weer naar beneden richting Altea. Weer over het spoortje, over de autoloze weg en dan langs de autoweg. Het is erg warm en ik visualiseer vast dat ik straks een stukje omhoog moet en hoe makkelijk dat zal gaan. Het bleek immers de vorige keer maar een klein stukje. Ik sla linksaf en al snel doemt de heuvel voor me op. Ik klauter rustig voort en het valt me heel erg mee. Ik ben al verder dan de vorige keer. En weer verder, en nog een stukje verder. Nu een klein stukje vlak en dan weer verder. Na de bocht is het al bijna gedaan dus het gaat goed! En dan ineens is daar ineens de afslag alweer. Ik liep het hele stuk dus gewoon naar boven en verder! Ik besluit dezelfde weg te nemen als de vorige keer, dus loop ik over de loopbrug die over de snelweg gaat en langs de huisjes zo weer terug naar de auto. het is maar een rondje van 7,5 km maar ik ben blij en tevreden. Niet eens een gekke tijd hoewel dat natuurlijk niets uitmaakt. Hartslag hield zich keurig, geen piepje gehoord en ook niets gevoeld.

klik voor groot

Op naar de volgende ronde.

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* temp 28
* max HR 160

rondje in google earth openen

juli 135 km – 2012 totaal 1.288 km

22.07.2012 – spanje route 1

Vandaag het eerste rondje in Spanje gelopen. Ik dacht dat de totale ronde rond de kerk, naar beneden richting Altea en weer terug ongeveer 11 km zou zijn. Dat bleek gelukkig niet het geval. Het eerste gedeelte ging heel lekker, en ik was in no time bij het spoor waar ik niet hoefde te wachten maar gewoon lekker door kon tuffen. Hondje was niet mee, want het was veel te warm. Het rondje langs het kerkje ging prima, maar ik merkte zelf al zodra ik het asfalt op kwam, dat het ontzettend warm was. De hitte sloeg je in het gezicht vanaf de weg. Na Altea een stukje langs de weg en daarna zou het omhoog gaan. Dat herinnerde ik me nog van vorig jaar. Het gemiddelde lag rond de 6.30 min/km en dat was eigenlijk iets te vlug voor deze weersomstandigheden waar ik nog niet aan gewend was. Na enkele stappen op de heuvel was het dus al snel over en sluiten en moest ik de heuvel verder opwandelen. Zelfs na de heuvel ging het alleen maar harkend weer richting de auto. Wat een gigantische hitte. Ik was erg blij dat de route er na ruim 7 km weer op zat, maar ik was erg teleurgesteld dat ik de heuvel niet haalde. Vorig jaar was dat geen probleem! Ik wil deze route dus nog een keer proberen natuurlijk!

klik voor groot

Gegevens:

* totaal 7,3 km
* temp 30
* cadans 83

rondje in google earth openen

juli 120 km – 2012 totaal 1.273 km

31.07.2011 – spanje route 2

Vandaag was het ineens bewolkt. Toen ik in het zwembad dobberde, leek het ineens een goed idee om dan toch nog maar een keer buiten te gaan lopen. Op de loopband zou het trainen zijn, buiten zou het genieten zijn. Wel vrij warm met lange tight, maar vooruit maar. Volgende keer een grotere waterbelt meenemen, want je droogt uit per minuut zo ongeveer met het warme en droge weer. Gestart bij dezelfde plek als op de eerste dag en eerst maar eens kijken of ik verder zou komen dan het kerkje. Van april 2010 wist ik nog een route naar het dorp en het strand en dat wilde ik vandaag dan nog wel eens proberen. Ik wist alleen niet meer hoe lang/zwaar het nou precies was, ik wist alleen dat er een flinke heuvel in zou zitten op de terugweg. Langzaam aan dan maar en lekker genieten. De heenweg ging heel langzaam bergafwaarts. Tot mijn stomme verbazing was ik in no time bij de spoorweg, waar ik (helaas) even moest wachten. Daarna was ik snel bij het strand. Ik zag al snel dat ik niet langs de zee zou kunnen lopen vanwege de stenen en de mensen. Dus dan maar terug naar boven. In april 2010 vond ik dit nog een heel stuk, nu was het een eitje. Ik heb uiteindelijk geen rondje verlenging meer gedaan omdat het tegen de 30 graden was, maar het was verder een fijn rondje.

klik voor grootGegevens:

* totale afstand 11 km
* temp 24 C
* HR max 169 bpm

rondje in google earth openen

juli 144 km – 2011 totaal 1.240 km
trailschoes 435 km
kayano 17 211 km
kayano 15 514 km
ds trainer 195 km
ds racers 25 km
salvation 78 km

28.07.2011 – spanje

Vandaag het eerste rondje in Spanje gelopen. Ik moest 2 uur volmaken omdat de auto naar de garage moest. Maar dat bleek veel te warm en te droog helaas. Spanje in juli is niet echt geschikt om te gaan hardlopen. Maar goed, ik was er nu toch dus moest ik er maar het beste van maken. Ik heb dus hardlopen met wandelen afgewisseld omdat ik ook niet ergens even kon gaan zitten. Boven me vlogen bijeneters en dat was genieten. Er waren in dat gebied veel vogels te zien, maar dat is natuurlijk altijd zo als je geen camera bij je hebt. Ik heb van de route alleen wat foto’s gemaakt met mijn telefoon om een idee te krijgen van de omgeving daar.

Zeker voor herhaling vatbaar, in het najaar of het voorjaar!

klik voor grootGegevens:

* totale afstand 11 km
* temp 24 C
* HR max 169 bpm

rondje in google earth openen

juli 136 km – 2011 totaal 1.232 km
trailschoes 435 km
kayano 17 211 km
kayano 15 514 km
ds trainer 187 km
ds racers 25 km
salvation 78 km

17.04.2010 – altea, spanje

Op de terugweg uit de UK, bleek mijn pacemaker ineens leeg te zijn. Dat had tot gevolg dat ik op 8 april 2010 ineens een wissel kreeg. De ingreep verliep zonder problemen, alleen kreeg ik daarna een pockethematoom waardoor ik totaal niet kon hardlopen. Ik heb lange tijd erg veel pijn gehad, maar na enkele weken is de zwelling en ook de (zenuw)pijn toch verdwenen. Ik schrijf dit op 20 oktober, en ik kan alleen maar zeggen dat nu (na 6 maanden) alleen nog af en toe pijn flitst. Maar wie weet trekt dat uiteindelijk ook nog weg. In ieder geval ben ik toch weer voorzichtig begonnen in Spanje en uiteindelijk ging het best aardig, op een heel langzaam tempo om niet teveel te dreunen.

Gegevens:

* totale afstand 9,61 km
* temp 16 C

rondje in google earth openen