22.07.2012 – spanje route 1

Vandaag het eerste rondje in Spanje gelopen. Ik dacht dat de totale ronde rond de kerk, naar beneden richting Altea en weer terug ongeveer 11 km zou zijn. Dat bleek gelukkig niet het geval. Het eerste gedeelte ging heel lekker, en ik was in no time bij het spoor waar ik niet hoefde te wachten maar gewoon lekker door kon tuffen. Hondje was niet mee, want het was veel te warm. Het rondje langs het kerkje ging prima, maar ik merkte zelf al zodra ik het asfalt op kwam, dat het ontzettend warm was. De hitte sloeg je in het gezicht vanaf de weg. Na Altea een stukje langs de weg en daarna zou het omhoog gaan. Dat herinnerde ik me nog van vorig jaar. Het gemiddelde lag rond de 6.30 min/km en dat was eigenlijk iets te vlug voor deze weersomstandigheden waar ik nog niet aan gewend was. Na enkele stappen op de heuvel was het dus al snel over en sluiten en moest ik de heuvel verder opwandelen. Zelfs na de heuvel ging het alleen maar harkend weer richting de auto. Wat een gigantische hitte. Ik was erg blij dat de route er na ruim 7 km weer op zat, maar ik was erg teleurgesteld dat ik de heuvel niet haalde. Vorig jaar was dat geen probleem! Ik wil deze route dus nog een keer proberen natuurlijk!

klik voor groot

Gegevens:

* totaal 7,3 km
* temp 30
* cadans 83

rondje in google earth openen

juli 120 km – 2012 totaal 1.273 km