25.12.2010 – glen lonan

25.12.2010 – glen lonan

Vandaag 1e kerstdag hier in Schotland gevierd met een lekker runnetje door de glen. Deze keer gestart vlak bij het begin om ook dat stukje van de route te verkennen voor de monstertocht van volgende week (als dat werkelijk gaat lukken tenminste). Het loopt daar redelijk op en neer, maar dat is alleen vervelend als je het stuk heen en weer loopt, zoals ik vandaag gedaan heb. Vanmorgen regende het hier, maar ineens klaarde het rond 1 uur op en ging de zon zelfs schijnen. Helaas betekende de regen wel dat er ijs op de weg lag. Maar gelukkig had ik ook de Yaktrax in de auto gelegd en daar heb ik dus mee gelopen, en dat ging prima.

Het was weer zo ontzettend mooi, echt geweldig. Wat een ervaring. Vorig jaar rommelde ik hier ook heerlijk langs het meer met mijn rondjes die steeds langer werden, maar zo door de Glen is toch wel heel erg bijzonder.

Geen idee of het snode plan gaat lukken om de hele Glen door te rennen, maar qua route is het prima te doen volgens mij. De route die ik vandaag liep, sluit bijna aan op het rondje dat ik op 23.12.2010 deed. Aan het einde van de route van eergisteren ontbreekt nog een kilometer of 3 richting het dorpje Taynuilt. In ieder geval vandaag weer een lekker rondje van ruim 10 km gerend in de prachtige natuur met lekker weer. Hondje was ook helemaal blij, lekker los. Totaal geen wind, droog en een zonnetje, het was gewoon warm. Boven nul deze keer!

Qua tijden heb ik bijna niks aan mijn registratie want door het ijs, door de auto’s die heel af en toe langskomen die me doen stoppen en de wildroosters heb ik zoveel tijd in te halen dat mijn gemiddelde maar net boven mijn rondjes van vorig jaar lijkt te liggen. Maar dat geeft niet, want het tempo is helemaal niet slecht en zeker niet met deze omstandigheden en met de spikes onder.

glen lonan

Gegevens:

* totale afstand 10,3 km
* temp 3 C
* gem BPM 140

glen lonan

rondje in google earth openen

december 107 km – 2010 totaal 1.549 km