23.12.2010 – glen lonan

23.12.2010 – glen lonan

Vandaag de stoute schoenen aangetrokken. Eigenlijk beter gezegd de Yaktrax. Gisteren bij het wandelen al even mee proefgelopen en het liep eigenlijk prima. Het zijn een soort sneeuwkettingen maar zonder dat je er last van hebt. Eergisteren waren we al even met de auto door Glen Lonan gereden, op zoek naar Schotse Hooglanders en om te kijken hoe de weg eruit zag. Sneeuwerig en glad, dus de Yaktrax zou uitkomst moeten bieden. Goed aangekleed en POB pillen op zak (vanwege een ervaring met koud weer eind januari in Nederland) ben ik in de auto gestapt. Ik durfde het nog niet aan om de hele Glen door te rennen en dan met de taxi terug te gaan naar de auto (21 km), maar had bedacht dat ik ergens halverwege de auto zou parkeren en een achtje zou maken rond de auto. Op die manier kon ik zelf bekijken hoe het zou gaan en de afstand net zo lang of kort maken als ik wilde.

Het was in een woord geweldig. Wat ontzettend mooi. Het was ijskoud, min 6 (tot mijn verrassing want zo voelde het helemaal niet) maar er was totaal geen wind en een strak blauwe lucht met zon. De hond kon lekker los lopen en waar schapen of koeien liepen, riep ik haar even bij me en volgde ze braaf.

Wie had gedacht dat ik hier zo heerlijk zou lopen met zo’n ondergrond. Vorig jaar was ik al helemaal trots dat ik als maximum 2×5 km kon lopen op een slakkegangetje en nu liep ik ruim 20 km. Dat is dus het langste tot nu toe en het ging als een zonnetje. Echt nergens last van gehad. Ik liep natuurlijk niet al te snel en waar ik al helemaal geen rekening mee gehouden had, was het feit dat ik de hond een paar keer moest optillen om over de wildroosters heen te komen. Die zijn hier heel breed en door de vorst gingen de hekken ernaast niet open. Beessie vond het allemaal best en hing als dood gewicht in mijn armen als ik de roosters overglibberde. Aan de andere kant werd ze daarna helemaal wild natuurlijk en rende als een dolle om me heen. Want vrouwtje deed natuurlijk wel raar zo (in haar ogen dan).

Ik durf het wel aan om volgende week de gok te wagen om van het begin tot het eind te lopen en dan met de taxi terug te gaan naar de auto. Ik heb bedacht dat ik het makkelijkste in Taynuilt kan starten, terug door de glen kan lopen en terug naar het huisje (2 km extra dus totaal 23 km). Daar omkleden en warm worden en de hond achterlaten en dan lekker met de taxi terug naar het dorp, en daar wat lekkers eten en de auto ophalen. Dat zou toch geweldig zijn. Beetje afhankelijk van het weer natuurlijk want vandaag was wel geweldig zo met die zon en zonder wind. Afwachten maar wat het gaat worden. Deze 20 km zitten er in ieder geval vast op!

Gegevens:

* totale afstand 20,22 km
* temp -6 C
* gem BPM 142

glen lonan

rondje in google earth openen

december 97 km – 2010 totaal 1.539 km

Een gedachte over “23.12.2010 – glen lonan

Reacties plaatsen niet mogelijk.