27.12.2010 – barcaldine

27.12.2010 – barcaldine

Vandaag een rondje gedaan richting Barcaldine. Waar ik nu gestart ben, ben ik een paar dagen geleden gestopt toen ik vanaf het kerkje startte. Ontzettend mooi maar een beetje zwaar. Wist ik veel, ik had deze route vorig jaar wel eens gereden met de auto maar dit jaar nog niet. Gisteren wel voor het wildrooster gestaan, maar omdat het een beetje ingezakt was, had ik geen zin om erover heen te rijden met mijn banden. Het begin ging steil omhoog. Ben benieuwd naar het hoogteprofiel maar dat kan ik pas thuis uit de gegevens peuteren en hier plaatsen.

de weg

Ik zie wel dat het hoogteverschil ruim 150 meter was, dus dat is niet niks. Uiteindelijk heb ik de route in 2 delen geknipt, want aan het einde van de eerste ronde liep de weg ineens steil naar beneden en daar heb ik gekozen om te wandelen de andere kant op. Tussendoor dus 700 meter gewandeld en daar deed ik maar liefst 9 minuten over, dus dat ging al traag genoeg al wandelend!

de weg

Het was wel erg mooi, met veel stromende watertjes en mooie doorkijkjes. Zeker omdat de weg zo steil omhoog liep, had ik op de hoge stukken een prachtig uitzicht over de meren. Ik ga proberen nog wat foto’s te maken om hier bij het verslag te plaatsen.

doorkijkje

Het was grijs en regenachtig en ik droeg mijn nieuwe Nike outfit. Ik had in de outlet in Newcastle een ‘storm fit’ en ‘dry fit’ setje gekocht. Het zat lekker en was ook prima warm. De handschoenen en hoofdband had ik al heel snel in mijn zak gestopt want dat was dus echt niet nodig.

Gegevens:

* totale afstand 12,2 km
* temp 5 C
* gem BPM 143

rondje in google earth openen

december 119 km – 2010 totaal 1.562 km