26.02.2014 – parcoursverkenning: High Newton/Dunstanburgh Castle – 12,5 km

26.02.2014 – parcoursverkenning: High Newton/Dunstanburgh Castle – 12,5 km

Weer een zonnige lenteochtend dus maar weer even op pad. Het stukje bij High Newton was de vorige keer ook drama dus ik had besloten om nog even High Newton/Low Newton te gaan bekijken. Vol goede zin op pad. Beetje vroeger dan anders vandaag en dat is meteen een mooie oefening hoewel de registratie al om 7 uur is in Bamburgh Castle en zo vroeg was ik nou ook weer niet.

Parkeren bij High Newton en even de andere kant op kijken naar het parcours door de duinen. Ziet er niet slecht uit en vanaf daar loop je naar Beadnell en dan over het strand en en en …. die route kan ik echt wel dromen nu. Maar wij gaan de andere kant op naar Low Newton. Eerst tegen de richting in om weer in de juiste richting terug te keren. Ik heb grappig genoeg weer de wind tegen bij de start en zal wind mee hebben op de terugweg. Nog steeds is de voorspelling wind tegen de eerste 40 km dus dat is een beetje jammer maar wie weet wordt het nog anders.

Tot mijn plezier zijn de duinen goed begaanbaar. Ik zie rechts van me in het veld opeens een groepje reeen staan. Wat leuk zo in het ochtendzonnetje. Witte konten die enorm opvallen maar ze blijven rustig staan in de verte. Mooi, vast het eerste kadootje van de run. Woef hobbelt voor me uit, oortjes wapperend in de wind. Gelukkig geen kuchjes meer gehoord na gisteren, want ik dacht even dat ze kennelhoest had opgelopen. Maar ik hoor niks meer.

klik voor groot

klik voor groot

Rustig hobbelen we voort Ik heb geen haast maar veel sneller dan ik denk ben ik al op het stuk dat de vorige keer zo erg was. Het valt nu reuze mee en ik kan er goed overheen. Natuurijk kost het tijd, maar het gaat prima.

klik voor groot


En dan rennen we al de heuvel af naar Low Newton. Tijdens de run dus even heuveltje op maar dat valt ook wel mee (afhankelijk van de wind) en al snel lopen we Low Newton in op weg naar het strand.

klik voor groot


De bedoeling was over het strand op de heenweg en dan de echte route terug langs de golfbaan. Dat was de vorige keer ook matig dus dat wilde ik nog we even bekijken Maar het is zulk schitterend weer en ik zal de wind op de terugweg in de rug hebben dus ik besluit nog niet om te keren maar door te lopen naar Dunstanburgh Castle. Dat is zo gaaf en zeker met mooi weer, daar moet ik echt gewoon nog even heen.

klik voor groot
Ik vind dit nog steeds zo gaaf. De eerste keer dat ik van Low Newton naar deze plek liep, wist ik nog niet dat ik er even omheen moest. Toen miste ik dus totaal dat er nog zoveel van over gebleven was. Super toch? Ik zou het liefst nog even doorlopen naar Craster waar ik gisteren was, maar ik besluit dat maar niet te doen en bovendien heb ik niet zoveel tijd, want ik heb een afspraak met een vriendin vanmiddag. Dus ik moet terug, het is niet anders. Ik besluit netjes het pad onderlangs te nemen en dat is onwijs modderig. Er lopen wat wandelaars maar die verzekeren me dat het een stukje verder terug wat beter is. Prima en anders loop ik gewoon over het hogere veld dat kan ook.

klik voor groot

Vanaf daar dus weer terug, eerst over het hobbelpad waar het voor het eerst wel goed te doen is. Ik heb er wel eens een half uur over gedaan om rond het kasteel te komen! Maar nu is het prima en voordat ik het weet zijn we alweer op weg naar de golfbaan van Dunstan. Ook hier veel minder rommel dan de vorige keer. Toen liep ik daar echt te schelden en me af te vragen wat er leuk was.

klik voor groot

Ik moet ergens nog even kijken hoe de route nu echt loopt want je kunt op drie manier bij het klimmetje komen en ik vraag me af welke de beste is. Ik heb geen idee waar de route echt zal lopen, maar ik denk over het middenpad als ik eens terugkijk vanaf de klim. Des te beter maar goed ik ken ook de weg dus het maakt niet zoveel uit, omhoog moet je toch.

klik voor groot

Daarna door de duinen langs de strandhuisjes, langs de vogelplas waar we heel wat uren in de hut hebben gezeten en een keer een ralreiger hebben gespot en gefotografeerd, weer door Low Newton en dan het klimmetje over het heuveltje. Vanaf daar langs de muur terug door de duinen naar de parkeerplaats bij High Newton.

klik voor groot

Na 12,5 km kwam er weer een eind aan het runnetje. Ik had nog veel meer willen lopen maar ik hoop gewoon dat het zaterdag ook zulk fijn weer is dan mag en kan ik langer lopen. Nog veeeeel langer zelfs. Kom maar op, ik ben er wel klaar voor.

Gegevens:

* afstand: 12,5 km
* temp 11 graden – zonnig

februari 222 km – 2014 totaal 450 km