25.02.2014 – parcoursverkenning: craster – 10 km

25.02.2014 – parcoursverkenning: craster – 10 km

Voor vandaag met het lente weer nog even op pad en een stukje van het parcours bekeken dat in mijn gedachten als knelpunt staat: Craster en de modder daar. Ik had voor de heenweg vanaf de parkeerplaats de route achterlangs gepland en via de boerderij naar het mooie strandje, zodat ik op de terugweg de route in de juiste richting zou kunnen lopen zoals ik zaterdag ook ga doen. Op die manier zou ik de route goed kunnen beoordelen in de juiste richting. De heenweg had ik wind tegen en dat viel niet eens mee, maar terug ging natuurlijk zalig zo met de wind in de rug. Voor zaterdag staat de wind helaas de andere kant op volgens de voorspellingen (dus de hele weg wind tegen) maar wel minder sterk dan vandaag dus dat wordt afwachten. Ik was erg benieuwd naar de toestand van de route dus vol goede zin en goede moed gingen we op pad.

Eerst door het dorpje en achter de huizen langs.

klik voor groot


Het pad ziet er niet gek uit, maar ik ben benieuwd naar de andere kant, het pad tussen de huizen en de zee. Dat was de vorige keer bijna gevaarlijk om overheen te lopen omdat het vrij schuin en smal is en met de zee vlak naast je. Maar dat zie ik op de terugweg. Ik geniet van het prachtige weer. Geweldig en woef loopt met flapperende oortjes voor me uit.

klik voor groot

Na het lekkere paadje slaan we rechtsaf richting een boerderij richting het mooie strandje, zodat we op de terugweg de ‘echte’ weg gaan bekijken. Ik ben benieuwd. Het pad bij de boerderij is niet best, maar dat komt voornamelijk door de zware machines die hier blijkbaar overheen rijden. Dat is niet zo aan de andere kant dus ik ben benieuwd. We hobbelen vrolijk verder en veel te snel zijn we bij het strandje en het bruggetje. Vanaf daar zal ik dus het pad nemen zoals de route straks ook loopt. De vorige keer heb ik daar keihard staan schelden omdat ik werkelijk bijna in een spagaat gleed door de rotzooi. Kom maar op!

klik voor groot


Maar het pad loopt dus prima. Er ligt natuurlijk wel modder maar gewone ingedroogde modder, en niet dat enge glibberige slib spul waar je niets mee kunt. Ik ben blij en verrast. Dit bedoelde ik nou met de ultra. Op onverharde grond lopen met een geweldig uitzicht. Ik geniet echt. De brem komt al in bloei en dat staat zo vriendelijk. Rechts van de de mooie blauwe zee met het geluid van de golven. Dat is nu wind mee heb, is natuurlijk top. Jammer genoeg zaterdag niet, maar als de wind ietsje gaat liggen is het prima te doen. Eigenlijk wil ik iedere meter wel een foto maken om dit nog beter in me op te kunnen nemen. Maar ik wil toch ook even lekker lopen. En alweer heel snel zijn we bij het strandje met het doorkijkje door de rots. Toch even genieten en kijken en de hond laten spelen. Wat zal ik een moeite moeten doen om zaterdag niet overal te stoppen voor een foto!

klik voor groot

Al snel zijn we weer op weg. Het loopt allemaal prima en de tijd gaat veel te snel voorbij. Ik wil de hele dag wel blijven lopen, maar dat is niet verstandig nu. Jammer. Ik wil natuurlijk ook alles tegelijk en pakken als de mogelijkheid er is, zoals vandaag met het prachtige weer. Maar ja.

klik voor groot

Al snel kom ik bij het pad dat achter die huizen loopt. Prima te doen. Geen geglibber dus super op dit moment.

klik voor groot

We lopen door Craster en langs het haventje. Vanaf hier gaat de route verder naar Dunstanburgh Castle. Ik overweeg even om door te lopen naar het castle vanwege het mooie weer, maar ik moet het maar niet doen vandaag. Ik liep gisteren al en ik wil ook nog een ander stukje even bekijken deze week. Jammer maar helaas en zo blijft er altijd wat te wensen over.

klik voor groot


Veel te kort rondje, maar wel erg mooi en als het weer een beetje zo blijft dan ben ik een echte bofkont. Nou die wind nog en zaterdag zelf!

Gegevens:

* afstand: 10 km
* temp 11 graden – zonnig

februari 209 km – 2014 totaal 439 km