01.07.2012 – garderen dag 1 – 15 km

01.07.2012 – garderen dag 1 – 15 km

Vandaag de eerste dag in Garderen. Vorig jaar was ik hier ook al een paar keer en dat was heerlijk. Ztje liep toen rond met dikke buik omdat ze drachtig was. Nu is ze helemaal fit en slank en hobbelt lekker mee over de bospaden.

Vanmorgen eerst heerlijk ontbeten met vers brood en een eitje. Dat brood hier is echt heerlijk. Na het ontbijt even geluierd en daarna lekker gezwommen in het zwembad hier in het hotel.

klik voor groot

Tegen de middag klaargemaakt voor een rustig rondje met S. op de fiets. Ztje kon natuurlijk ook gewoon mee en tot mijn verrassing was de 15 km geen enkel probleem ondanks het warme weer. In het bos was het zalig koel en aan het einde van de run regende het ineens even zodat we allemaal konden afkoelen.

Ook in het bos liepen de Brooks Pure Flow als een zonnetje. Ik heb geen enkele last gehad van de ongelijke paden en de hobbels en ook door het losse zand ging het prima.

Vandaag liep ik ook weer met het Nathan racevest met de Hydrapak waterzak en dat is een prima combinatie. Geen gehobbel op mijn rug, alls bij de hand, prima drinkslang en heel licht allemaal. Normaal hoef ik niet te drinken onderweg maar met dit weer en mijn stollingsgebeuren kan ik maar beter gewoon drinken als het zo makkelijk mee kan en ik toch geen snelheid hoef te maken. Review van deze zak volgt.

Het bos is geweldig in Garderen. Je komt helemaal tot rust en ik geniet echt met volle teugen als ik zo lekker door het bos aan het hobbelen ben. Vogeltjes fluiten, af en toe hoor je gekraak. Helaas geen enkel zwijn of hert gezien deze keer.

Deze keer liep ik met de garmin 610 die geen course functionaliteit heeft. Om dat op te vangen had ik 4 waypoints geprogrammeerd en zo kon ik heel gemakkelijk van punt naar punt lopen. Een uitkomst. In het bos kan je dan bijna niet verkeerd lopen als er voldoende paden zijn.

klik voor groot

Na ons rondje zijn we nog even naar het dorp gewandeld voor een heerlijk ijsje bij de plaatselijke ijsboer. Niet goed voor de lijn maar erg lekker.

Op naar de volgende run.

rondje in google earth openen

Gegevens:

* totaal 15 km
* temp 22
* HR gem 130

juli 15 km – 2012 totaal 1.169 km