11.06.2016 – spott – 11 km

**11.06.2016 – spott – 11 km**

Vandaag de dag van vertrek uit dit heerlijke gebied. Niks aan te doen. Gisteren hebben we niet meer gelopen in de avond maar zijn we wel nog twee keer gaan wandelen bij het Lighthouse en dat was ook fijn om te doen met woef. Vanmorgen hebben we alles verder ingepakt en opgeruimd en het huisje is inmiddels leeg. We liggen nog mooi op schema want we wilden rond 10 uur gaan lopen en uiterlijk 12 uur hier wegrijden richting Bamburgh waar we willen lunchen omdat het zo geslaagd was tijdens onze fietstocht daar. Goedkoper en lekkerder dan de sushi in Newcastle. Bovendien kunnen we in Bamburgh woef nog lekker uitlaten in de duinen dus dat is ook wel zo prettig. Na het inpakken gaan we snel op weg. Het is droog gelukkig maar wel somber. Niet erg op de dag van vertrek anders denk je nog dat je heel wat mist. We kiezen voor het langere rondje met de vervelende klimmetjes. De eerste is met de fiets al niet te doen dus dat is even klunen met de fiets. Ik lig natuurlijk weer in een deuk. Komaan.. zonder doggyride is dit een eitje. Daarna over het watertje en weer verder klimmen en dalen.

klik voor groot

Als we rechtsaf slaan weer een heuveltje. Dat lukt prima met de fiets ook al is het een pittig dingetje. Deze keer maak ik eens de foto’s van S op de fiets!

klik voor groot

Het blijft een mooie route ondanks het sombere weer. Alleen valt het niet zo mee vandaag. Het is vochtig en klam en ik heb blijkbaar vermoeide benen of zoiets.

klik voor groot

De klim naar de farm valt ook niet mee en hijgend komen we allebei boven. Deze keer maakt S een foto van de dovecote die daar langs de akker staat. Maar we made it again en langzamerhand komen we weer in de buurt van de canongate. Even nog door het mooie paadje en daarna lopen we Spott alweer in.

klik voor groot

De rondjes hier zitten er op voor 2016. Jammer maar helaas. Morgen zijn we weer thuis in het kikkerlandje. Woef krijgt nog een bakje heerlijk vers vlees. Omdat ze ineens weer brood mager werd, hebben we haar vetgemest met 1.300 gram vers rundvlees. Het laatste beetje krijgt ze nu en dat gaat er in als koek. Nou ja als vlees.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 14 graden – druilerig

juni 77 km – 2016 totaal 1.975 km

Een gedachte over “11.06.2016 – spott – 11 km

  1. Peter

    Het was weer leuk om mee te maken. Jammer dat het feest weer voorbij is. In het kikkerlandje hebben we nu eerst een weekje kikkerweer, maar daarna schijnt het op te knappen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.