07.06.2016 – east linton – 12 km

**07.06.2016 – east linton – 12 km**

Vanmiddag gaan we op pad naar Isle of May om vogels te kijken. Het weer ziet er goed uit, dus dat gaat waarschijnlijk wel door denken we. Omdat we pas om 14 uur de RIB hebben vanaf North Berwick, gaan we in de ochtend nog even op pad voor een kort rondje. We kiezen voor het rondje van de John Muir route richting East Linton vanaf het country park. We hebben dat weliswaar al enkele keren gelopen, maar gisteren bedachten we dat we zelfs een 10 km rondje daar kunnen lopen als we bij het ford weer direct terug gaan en niet via de Smeaton tearoom lopen langs preston mill. Die route is vlak en erg mooi.

Voorafgaand aan de run gaan we even met mijn fiets naar de winkel om de remmen te laten controleren. Ik had zelf al zitten rommelen met een schroevendraaier om te zorgen dat beide remmen weer gelijk op de velg zouden komen maar het lukte niet helemaal en aangezien we de cursus nog niet gedaan hebben, leek het een goed idee om voor de rit die we morgen gaan maken even alles te laten controleren. Dat was zo gedaan en dus konden we meteen weer vertrekken met ons fietsje. Nadat we geparkeerd hebben, kleed ik me eerst even snel om in het toiletgebouw. Woef vindt dat reuze interessant en gaat mee naar binnen. Daarna vertrekken we snel voor ons rondje. Al snel zijn we voorbij het countrypark en lopen we alweer langs het water waar ik begin met de run. Het water is weer laag maar woef hoeft nog niet te badderen gelukkig.

klik voor groot


Na het water lopen we weer over het mooie pad en daarna een stukje langs de weg over een ander groen pad, weer richting het bruggetje waar woef even gaat badderen. Het lopen gaat goed en we schieten al lekker op.

klik voor groot


Na het badderen lopen we weer richting de ford langs het rustige en vredige watertje. Het is echt zo’n mooie route, dat verveelt totaal niet ook al liepen we hier gisteren ook.

klik voor groot

Als we even bij het ford staan, schijnt de zon ineens volop. Het is bloedheet en ik ben benieuwd hoe warm het gaat worden op de terugweg. Woefje baddert weer even lekker in het water. Ik zou hier best even een half uurtje lekker in het zonnetje willen gaan zitten maar we moeten door, want we gaan immers straks de vogel trip maken.

We keren op dit punt dus weer terug en lopen nu rechtstreeks terug naar de start. Als we weer bij de Tyne komen, zien we een soort damp van het water komen en landinwaarts trekken. Dat komt vast door de grote temperatuur verschillen ineens. Mooi verschijnsel en we proberen het te vangen op een foto.

klik voor groot

We lopen weer via de akkers terug en kijken naar de damp boven het water. Het lijkt wel mist en we zijn benieuwd wat het weer nu gaat doen vanmiddag. Wij lopen nu nog heerlijk in de zon. Genietend lopen we via het bos weer terug naar de auto. Rustig rondje van bijna 11 km. Woef ook lekker even uit geweest voordat we op pad gaan zonder haar!

Morgen en overmorgen loop ik niet, want dan gaan we weer met de fiets en de doggyride een tocht met overnachting maken. Ik ben erg benieuwd!

gegevens:

* 11 km
* 18 graden – zonnig

juni 58 km – 2016 totaal 1.956 km