09.04.2016 – hitland – 20 km

**09.04.2016 – hitland – 20 km**

ronde 1 – 10 km

Vandaag ga ik eerst even zelf op pad in de ochtend voor een rondje. Ik ga niet te lang lopen want ik heb een afspraak tussen de middag maar wil wel even serieus trainen. Ik kies daarom voor een 5 km ronde continu binnen MAF maar wel aan de bovenkant van MAF. Ik doe de warming up, loop rustig ruim een kilometer en start daarna de 5.000 mtr kern. Dat gaat eigenlijk verbazingwekkend goed en ik klok af op een mooie pace en hartslag. Ik ben dik tevreden. Na de ronde continu loop ik nog een rustig rondje en doe de cool down en daarna klok ik af. Na ruim 10 km sta ik weer bij de auto. Niet moe maar wel voldaan want dit is echt een mooi loopje zo. Op naar ronde 2!

gegevens:

* 10 km
* 13 graden – zon

april 123 km – 2016 totaal 1.281 km

ronde 2 – 10 km

In de namiddag gaan we nog een keer als trio op pad voor een rondje. Gezellig samen met wafje en S. op de fiets. Het is nog steeds heerlijk weer om te lopen en om buiten te zijn! Ik kies voor 1000-tjes op tempo vanavond. S. kan dan een beetje op waf letten en ik kan lekker lopen.

Ik ga van start maar de eerste lap gaat veel te snel. 30 sec/km te snel en dat is dus niet de bedoeling. De tweede gaat ook te snel en de derde gaat nog sneller. Leuk dat het kan, maar het is gewoon niet de bedoeling vandaag. We rekenen daarna dus uit hoeveel seconden je over 100 mtr moet doen en elke 100 mtr roept S. de tijd af die op mijn klokje zou moeten staan. Dat gaat al beter en de volgende 3 laps gaan beter op tempo hoewel de laatste 2 net te snel zijn maar dat gebeurt allemaal in de eerste 100 mtr en daarna loop ik vlak. Dat liep eigenlijk erg gemakkelijk en met een mooie hartslag. Jammer van die eerste 3 te snelle laps want anders was de HF overall lager geweest natuurlijk.

Na een kleine 10 km staan we weer bij de auto en dat brengt het dagtotaal op 20 km met twee totaal verschillende trainingen. Lekker gelopen en veel buiten geweest. Woef deed het ook prima overigens. Nog steeds met uiertjes van de schijndracht maar dat trekt ook wel weer weg.

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 12 graden – zon

Een gedachte over “09.04.2016 – hitland – 20 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.