08.04.2016 – hitland – 15 km

**08.04.2016 – hitland – 15 km**

Vandaag is S. vrij in de middag en gaan we samen op pad. Omdat we woef mee willen nemen, besluiten we naar de Lage Vuursche te rijden voor een off road run (leuk voor woef) en daarna lekker een pannenkoek te eten. Zo gezegd zo gedaan maar ik twijfel over het weer. Ik had al op buienradar gezien dat in het midden boven Utrecht en omgeving een bui hing die niet weg zou gaan. Omdat we dachten dat het niet veel voor zou stellen, gingen we toch op pad.
Maar al voor Gouda ging het mis en scheurde de hemel open. Totaal grijs weer en keiharde regen. Ik pakte buienradar er nog eens bij en zie dat de wolk er nog steeds ligt. Omdat we vertrokken met een heerlijk zonnetje, besluiten we alsnog om te keren en naar het Loetbos te gaan. Maar omdat we langs Hitland rijden en er NU zon is, besluiten we gewoomn te starten in het oude deel van Hitland. Daar is ook een deel onverhard dus dat zou ook wel Ok zijn om te lopen. Daar starten we dus voor onze run.

Terwijl ik mijn schoenen wissel, hoor ik ooievaars klepperen. Er staat verderop een paal met nest in het weiland maar ik ben verrast dat ze hier zo hoorbaar zijn. Maar als we de warming up starten, zie ik ze ineens op een gekapte boom vlakbij zitten. Een nieuwe locatie voor de ooievaars!

klik voor groot


Later zullen we zien dat het nest op de paal inderdaad leeg is, dus het paartje is verhuisd!

Na het pad langs het water waar de ooievaars voorheen broedden, lopen we naar het oude deel om daar off road te lopen. Maar er blijken schelpjes gestrooid te zijn en die zijn scherp voor de zooltjes van woef dus gaan we maar weer naar het andere deel en pakken eerst een rondje rond de ijsbaan. Dat is ook onverhard.
Maar ik word wel een beetje tureluurs van dit stomme gesukkel met bochtjes en kleine stukjes. We besluiten dus toch maar gewoon even over de weg te gaan lopen en even serieus een rondje te doen. Grappig genoeg gaat woef gewoon op het gras naast het fietspad lopen dus dat is ook prima. Wij lopen nog steeds heerlijk in het zonnetje maar naar het oosten toe is de lucht enorm grijs! Maar wij boffen en genieten van het zonnetje, de luchten en de vogels overal. We zien zelf de eerste jonge Nijlgansjes.

klik voor groot

Uiteindelijk staan we na 15 km weer bij de auto. Toch nog een redelijk fatsoenlijk rondje gelopen maar wel met een beetje valse start wat mij betreft.
Op naar de volgende run. Ik ga morgen eerst zelf even op pad en in de middag dan weer samen met S. en woef.

gegevens:

* 15 km
* 12 graden – zon en wind

april 113 km – 2016 totaal 1.271 km

Een gedachte over “08.04.2016 – hitland – 15 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.