16.11.2015 – hitland – 13 km

**16.11.2015 – hitland – 13 km**

Vanmiddag op pad voor een rondje. Eerst maar eens de warming up. Ik start weer vanaf huis en als ik Hitland binnen loop, gaan we van start voor het rondje. Het loopt eigenlijk al meteen lekker. Ik had al bij de warming up gezien dat de HF prima was. Ik heb niks in beeld alleen HF en afstand. In mijn oren heb ik van die gele dingen tegen de wind en de regen. Dat is eigenlijk wel heel prettig ook al hoor ik wat minder. Maar de stapjes van woef hoor ik natuurlijk nog wel en daar gaat het om. Verkeer zal ik straks op de dijk ook gewoon horen. Maar het geruis van de harde wind en de wind in het oor is nu weg. Voordat ik er erg in heb, zit de eerste 1000 mtr er al weer op. Het loopt lekker vandaag ondanks het feit dat het inmiddels keihard is gaan regenen. Deze keer heb ik gelukkig wel mijn petje op en mijn bril zit inmiddels op het petje want ik zag niks meer door de regen. Geen idee eigenlijk waarom ik de capuchon nu niet over de pet heen trek want dat is ook lekker tegen de wind. Maar zo met de buff gaat het ook prima. Koud is het niet en mijn windjack is prima. Ik ben wel zeiknat want het is geen regenjack maar een wind jack. Maar door mijn onderhemd is dat geen probleem en blijf ik lekker warm. Woef heeft het naar haar zin en dartelt lekker met me mee. Soms sleept ze een takje of een wortel mee. Maar ze kijkt blij en dat vind ik belangrijk. Vanmorgen was ze ook al zo aan het rennen en aan het spelen met andere hondjes en met takken aan het slepen. Zo heerlijk om dan naar haar te kijken. Daar krijg ik echt energie van. Gelukkig heeft ze alweer haar na de trimbeurt en is ze niet meer zo kaal. Kom maar op met dat haar!

Na 13 km staan we weer bij de deur maar het hadden er net zo goed 20 kunnen zijn volgens mij. Even woef lekker afdrogen en daarna een warme choco maken. Ik heb er zelfs slagroom bij.

Op naar de volgende ronde dan maar. Als het goed is, loop ik die in het Sauerland.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden – regen en wind

november 149 km – 2015 totaal 3.503 km