30.09.2015 – lincolnshire – 15,5 km

**30.09.2015 – lincolnshire – 15,5 km**

Vandaag is het weer een mooie dag. We kiezen een hele nieuwe ronde bij Horncastle. Ik heb een rondje uitgezet langs het kanaal en via een fietsroute. We hebben geen idee maar we gaan vol goede moed op pad. We parkeren in een doodlopend straatje bij nieuwe huizen en als de kar klaar is, gaan we op pad. Stukje terugwandelen en tussen de huizen door het public footpath op. We lopen meteen langs het water en we zijn verrast dat het zo fraai is daar. Over het bruggetje loopt de viking way naar rechts aan de andere kant van het water, maar wij kiezen voor het fietspad dat er ook goed uitziet. Er lopen een aantal mensen te wandelen.

klik voor groot

We laten de drone even op maar er staat toch best wat wind. Na dit intermezzo gaan we op pad. De route is mooi en prima begaanbaar met de fiets en de kar. Waf loopt lekker los.

klik voor groot


Onderweg komen we kunstwerken tegen die we even fotograferen. We komen ook door een stukje bos en dat ziet er aantrekkelijk uit. Ik hobbel vrolijk door terwijl S. foto’s maakt van de kunstwerken. Waf rent dus vrolijk heen en weer tussen S. en mij. Als ze me inhaalt, zie ik dat het schoentje uit is. Terug dan maar en al snel ziet S. het schoentje. Aantrekken en weer verder.

klik voor groot
Dan slaan we rechtsaf weer bos in. Het pad is redelijk begaanbaar zowel voor mij als voor de fiets en de kar. Maar als we de route linksaf willen vervolgen, blijkt dat niet te doen. Na tien meter besluiten we al dat we een andere route moeten nemen en we rijden de kar achteruit de modder weer uit.

De route laat zich makkelijk aanpassen en we gaan weer verder. Eerst nog door een modderige grasroute maar uiteindelijk komen we bij een open stuk met mooi uitzicht. Het is warm geworden. We besluiten de drone nog eens op te laten.

klik voor groot

Even een stukje S. volgen op de fiets. Maar de batterij is leeg en de drone landt een beetje in het hoge gras naast het pad. S. is zo lief om hem te gaan pakken maar stapt zo in een gat en ligt op zijn reet in het gras. Ik ben echt slecht en lig in een deuk van een afstand. Gelukkig heeft hij zich geen pijn gedaan. Raar is het wel want het pad houdt gewoon op en je valt dus als het ware in een greppel daar! We doen een nieuwe accu in de drone en proberen het opnieuw. Ik wacht niet op het gps signaal en als de drone omhoog gaat, pakt een windvlaag ineens onze bebop. Hoppekee weg istie. Ik zie hem keihard naar achteren vliegen bijna uit zicht in de richting van hoge bomen. Als ik van de schrik bekomen ben, bedenk ik dat ik op mijn scherm kan kijken of hij nog vliegt of in de boom hangt. Gelukkig. Hij vliegt nog en reageert op mijn besturing. Uiteindelijk lukt het om de bebop weer terug te halen. Ik maak nog wat beelden maar de schrik zit er wel in.

klik voor groot

We lopen verder, komen bij een farm en een kerkje maar ik heb geen zin meer in een nieuw drone avontuur dus we lopen door.

klik voor groot

We hobbelen rustig door en lopen langs een oude mill. Ook weer geen drone opnames alleen een foto.

klik voor groot

Verder gaat het en we moeten even over de weg. Ik haast me want het is er druk qua verkeer. Geen tijd voor gedoe en waf zit in de kar.
Aan het einde gaan we snel van de weg af en volgen een pad. Als we moeten kiezen uit de akker en een pad, kiezen we voor het pad. Dat loopt prima maar als we aan het einde weer op het public footpath komen, worden we aangesproken door een boer en zijn vrouw in de auto die hun land aan het inspecteren zijn. Of we wel weten dat het ‘not allowed’ is om daar te lopen en dat het public footpath toch echt ergens anders loopt. De boer komt zelfs de auto uit maar als hij me wil laten zien waar het dan staat op het bordje kan hij het zelf ook niet vinden. Hij bedoelt het niet rot, want we komen uiteindelijk gewoon aan de praat over van alles en nog wat, maar we snappen niet waarom hij nou moest melden dat we niet over dat pad hadden gemogen. Veel breder dan de akker notabene! Ook geeft hij ons toestemming om aan het einde over de farm te lopen omdat er twee hekjes zouden staan op het footpath. Onze verbazing is groot als we aan het einde ontdekken dat het echte pad inderdaad ergens naast de farm loopt. Geen hond die dat ziet en wij lopen dus – weliswaar met toestemming – over het erf naar de weg.

Vanaf daar nog maar een klein stukje en niet lang daarna zijn we weer bij de auto. Op naar de volgende route!

gegevens:

* 15 km
* 17 graden bewolkt en winderig

september 303 km – 2015 totaal 3.031 km

Een gedachte over “30.09.2015 – lincolnshire – 15,5 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.