01.10.2015 – horncastle – 14 km

**01.10.2015 – horncastle – 14 km**

Vandaag kiezen we weer voor een rondje rond Horncastle. Gisteren is het erg goed bevallen vanaf het kanaal, en nu gaan we een ander rondje proberen. We starten vanaf het parkeerplaatsje langs het bos dat we gisteren ontdekten. Vanaf daar eerst een klein stukje over het mooie fietspad dat we gisteren ook deden en daarna slaan we niet rechtsaf het bos in, maar zullen rechtdoor gaan richting de golfcourse en dan eromheen weer terug. Zal mij benieuwen, want het is volstrekt onduidelijk op de kaart waar je wel en niet normaal overheen kunt.

klik voor groot

Als de fiets klaar is, gaan we op pad. Eerst zien we weer de kunstwerken natuurlijk en deze keer kijken we iets beter.

klik voor groot

Daarna komen we aan het einde van het pad en slaan rechtsaf. Even de weg over en dan zouden we eigenlijk linksaf moeten slaan. Maar daar staat met grote letters dat cycling niet is toegestaan. Why? Er is zelfs een groot hek met een slot, dus we kunnen er ook echt niet makkelijk overheen (het is maar een klein stukje en wandelen met de fiets zal toch wel mogen?).

We besluiten een andere route te nemen maar dan komt er net een man aan in een rolstoel die ons de sleutel van het hek geeft. Dat is nog eens boffen! Zo kan S. wandelend met de fiets ook het korte stukje over! Het is een prachtig stukje met bos en natuurlijk de golfbaan. Ik maak van de golfbaan een video opname. Er staan ook van die mooie paddenstoelen in het bos en die met het rode hoedje fotografeer ik ook even.

klik voor groot

Al snel zijn we de baan over en slaan linksaf en na een wat drukkere weg weer linksaf een soort woonwijk in. Maar dan wel een mooie. Hoewel we over de weg lopen, en woef in de kar zit, is er veel te zien. Mooie huizen en veel bomen. Geen slechte route, alleen niet zo leuk voor woef op dit stukje.
Dan komen we bij een dorpje en daar gaat het fout qua route. Eigenlijk moeten we even om het dorpje heen om op het mooie voetpad langs het kanaal te komen maar we kiezen de weg. Ook best, dat loopt in ieder geval door! We komen al snel bij Martin’s Lock, een mooi klein sluisje met prachtig uitzicht. Hoewel we dus vanaf de weg zijn aangekomen, zien we nu toch het doel van de run! We maken er een mooie drone video van.

klik voor grootDaarna gaat de route weer verder over de weg. Woef zit nog steeds in de kar. Het landschap is afwisselend maar soms een beetje saai(er). Aan het einde wordt het wel weer mooi. We lopen eerst door Roughton met een kerkje en daarna door nog een ander gehuchtje.

klik voor groot

Aan het einde van de weg is het uitzicht wel weer prachtig. Daar loopt een eenzame fietser met de fiets aan de hand en een lekke band. Balen zeg, wij hebben tot nu toe geluk!

klik voor groot

Helaas komen we aan het einde van de route op de veel te drukke weg omdat we vanaf dat punt niet op het fietspad kunnen komen dat ik had ingepland. Dat hadden we al voorzien en ik neem even een teug lucht en we gaan van start. Het is maar 500 mtr over de drukke weg naar de afslag van de parkeerplaats maar toch. Ik vind het niet prettig met die voorbij razende auto’s en maak flink tempo. Waar is de finish….. Het gaat goed en met een flink tempo ren ik naar de parkeerplaats.

Daar aangekomen laten we woef weer uit de kar en ik ga aan de cool down beginnen door het bos, lekker met woeffie los. Ondertussen gaat S. de fiets opruimen en de kar inklappen.

Als we weer naar huis rijden, zien we de fietser weer lopen met zijn fietsje aan de hand. We besluiten om te keren en te vragen of hij een lift nodig heeft. Hij heeft er immers al een stuk op zitten en hij loopt in dezelfde richting als waar wij heen moeten. De man is heel verrast en we binden de fiets gauw op de trekhaak drager die ook in de auto ligt (onze fiets staat op het dak) en brengen de man naar huis. Hij woont in het dorpje waar we gisteren hebben gelopen vlakbij Horncastle waar we nu heen rijden. We gokken dat de man zeker nog een uur had moeten wandelen met de fiets. Goede daad ook weer gedaan.

Op naar de volgende ronde!

gegevens:

* 14 km
* 17 graden

oktober 14 km – 2015 totaal 3.045 km

2 gedachten over “01.10.2015 – horncastle – 14 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.