29.09.2015 – lincolnshire – 7 km

**29.09.2015 – lincolnshire – 7 km**

Vandaag is het bewolkt en een beetje somber en fris weer, maar het lijkt op te knappen, dus gaan we op weg voor een 14 km rondje. Het is een rondje vlakbij de route rond Sotby dat erg mooi was. Aanvankelijk rijden we naar Donnington omdat we denken dat daar de start is, maar als we op de kaart kijken, zien we dat de start heel ergens anders is. Jammer, want de omgeving lijkt mooi en er is een kerkje te zien. We rijden dus verder en parkeren ergens op een kruising. Het ziet er niet veel belovend uit maar we gaan toch maar van start. S. gaat de fiets en de kar klaarmaken.

klik voor groot

Terwijl S de fiets klaarmaakt, maak ik vast een video met de drone. Stukje weg waar we straks vandaan komen en een klein stukje dat S bezig is met de kar. Daarna gaan we van start en slaan rechtsaf de weg op. Best druk en door de lange rechte wegen rijden mensen nog hard ook. Woef zit dus zielig in de kar want dit is niks. Overigens is het uitzicht rechts van ons wel fraai en we maken een foto.

klik voor groot

Als we verder lopen, zien we ineens schotels in het veld staan. We turen op de kaart en zien ‘cumulus’. Iets met een weerstation misschien? We lopen verder en we durven vanwege de wind (en misschien de signalen) de bebop niet het veld over te sturen voor een video. Dat doen we later dan wel.

klik voor groot

De weg is afschuwelijk en het is ook niet echt lekker weer. Bij de kruising dubben we even wat we moeten doen. Hele andere route? Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om deze weg door te gaan lopen want linksaf – zoals de route is – ziet er ook al niet gezellig uit. Maar we besluiten toch maar de route te volgen en straks te kijken of het groene lijntje linksaf (om af te snijden) misschien een begaanbaar pad is. Op die manier kunnen we tenminste wel de route afsnijden want ik heb helemaal geen zin meer in 14 km over deze route.

klik voor groot

Als we bij het bewuste pad komen, blijkt dat het een heel goed pad is en we besluiten dus de route in te korten en over het pad weer richting de auto te lopen. En dat blijkt een goede keuze want het is prachtig. We genieten volop, maken foto’s en een stukje film. Helaas komen daar de eerste vlekken op de lens die ik niet opmerk en pas later zal zien (waardoor het laatste gedoe bij de schotels dus totaal mislukt).

klik voor grootWe rommelen ook nog even met de drone maar door de vieze lens en het witte pad met het schelle licht, wordt het geen optimale opname helaas. Maar het blijft een leuke oefening. De video onder is maar kort maar geeft wel een aardige impressie. Ik glijd nog bijna uit als ik over zachte glibberige klei modder loop. Woef is ook heel vies en haar schoentje is ook grijs.

klik voor groot

Aan het einde van het pad lopen we even over een erf en dan komen we weer op de weg en zijn alweer bijna bij de auto. Door dit mooie op en neer gaande pad hebben we toch nog een aardige route gelopen en we hebben er ook nog eens eeuwen over gedaan. Raar rondje.

klik voor groot

Als we alles opgeruimd hebben, rijden we even wat dichter naar de schotels in het weiland. Dan komen we tot de ontdekking dat we een paar dagen geleden echt vlakbij gelopen hebben, want we herkennen het mooie koolzaadveld. Idioot gewoon dat we de hoge mast niet herkend hebben. Ook de schotels waren niet te zien vanaf die route. Maar nu kunnen we er redelijk dicht naartoe lopen maar we maken (wederom) de fout om niet zo dicht mogelijk naar ons doelobject toe te lopen en de drone van te veraf op te laten. Nou zien we uiteindelijk toch niks en mislukt alles omdat er volop vlekken op de lens zitten, maar dom is het wel. Want de schotels zijn wel apart.

klik voor groot

Veel te veel foto’s dus van een mini rondje. Maar je moet zelf op een bepaald pad gestaan hebben om te ervaren hoe mooi het was. Helaas nooit echt in een foto te vangen.

Op naar de volgende ronde dan maar weer. Overigens werd het in de middag stralend weer, dus we hadden gewoon even moeten wachten (of thuis moeten blijven voor een rustdagje).

gegevens:

* 7 km
* 13 graden bewolkt en winderig

september 287 km – 2015 totaal 3.017 km

Een gedachte over “29.09.2015 – lincolnshire – 7 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.