16.06.2015 – spott (doon hill) – 9 km

**16.06.2015 – spott (doon hill) – 9 km**

Ik ben vandaag er lui maar heb wel zin in een ommetje. Eigenlijk ben ik nog steeds van plan om een stukje van de coastal route te doen vanaf St Abbs. Dat moet prachtig zijn maar een beetje helder weer is wel fijn en dat is het nou even niet helaas. De temperatuur is wel goed maar het is helemaal bewolkt en grijzig. Maar goed, dan maar een fijn rondje hier rond het huisje. Ik wil eigenlijk niet een wegrondje doen dus ik kies voor Doon Hill omdat het deels verhard en deels onverhard is. Ik moet dan wel eerst even de klim vanaf het huisje doen maar dat is een mooie warming up. Als ik boven ben, maak ik even snel twee foto’s. Verder niets meer want ik zal niet meer stoppen onderweg. De vorige keer was ik hier nog met S die veel foto’s maakte onderweg!

klik voor groot

Het lopen gaat prima ik voel echt niets meer van de lange route van vorige week. Toch opvallend want ik heb heel wat weggelopen zo de afgelopen weken. De BAW, de HM in Edinburgh en dan weer de SCW met daar tussendoor alle andere routes nog, deels ook nog met S. op de fiets. Inmiddels staat de teller op 1.930 km voor dit jaar en liep ik al meer dan 200 km deze maand. Dat schiet dus lekker op.

Al mijmerend komen we alweer bij het onverharde stuk. Ik vind dit rondje erg leuk omdat het net kort genoeg afzien is op een klimmetje dat weer gevolgd wordt door een lekkere daling. Als we onverhard lopen, merk ik aan woef dat ze iets ruikt. Ik roep ‘nee nee’ en het volgende moment springt er een ree voor mijn neus weg. Geweldig. Toch is het oppassen op dit pad met alle stenen. Ik moet zowel op het pad letten als op de hond en wil ondertussen ook nog van het wegsprintende ree genieten. Maar het gaat goed en al snel loop ik alweer naar beneden richting Doon Hill. Daar klok ik af en keer ik om en ga weer oer het weiland even omhoog en weer naar beneden.

In no time lopen we nu alweer de cannongate op richting de cottage. Heerlijk. Had wat langer gemogen maar dit rondje is nu eenmaal niet langer.

Op naar de volgende.

gegevens:

* 9 km
* 11 graden

juni 205 km – 2015 totaal 1.930 km