17.06.2015 – spott (doon hill) – 9 km

**17.06.2015 – spott (doon hill) – 9 km**

Dit was toch echt een heel gaaf rondje. Waarom? Daar kom ik zo op terug. Eigenlijk was het een rare dag vandaag. Het begon met regen en wind en hoewel het daarna wel opknapte en droog werd, was het fris en winderig. Ik had ook eigenlijk een langer rondje voor vandaag bedacht vanaf Doon Hill maar het was zo ijskoud bovenaan de heuvel dat ik toch gewoon het rondje afmaakte en dat was maar goed ook, anders had ik misschien wel iets gaafs gemist….

Maar laat ik beginnen bij het begin…. Eerst even de warming up de heuvel op. Daar werd ik inderdaad lekker warm van. Het uitzicht blijft mooi en er was eventjes zon op Bass Rock!

klik voor groot

Daarna ga ik al bijna beginnen aan de run als ik iets kleins over de weg zie schuiven. Een blad? Beetje raar zonder bomen en en in een rechte lijn. Woef heeft het ook gezien en geroken en gaat kijken. Ik weet inmiddels al dat het een klein diertje moet zijn. Maar tot mijn verrassing hoor ik gepiep en blijft woef stokstijf staan. Wat nu? Ik ga gauw kijken en zie iets heel bijzonders. Meteen zit ik op mijn knietjes in de berm natuurlijk voor een foto waar nog heel goed op te zien is wat hier nu precies zit en niet bang is voor woef!

klik voor groot (!)

Wat gaaf zeg en wat istie klein! Ik moet een beetje oppassen dat het beestje woef niet in haar neus bijt en op een gegeven moment is het ook wel genoeg en kruipt het diertje uit het zicht. Woef vindt het reuze spannend. Lijfje in opperste concentratie gespannen!

klik voor groot

Ik vertrek met een enorme grijns op mijn gezicht voor de run. Wat een mooi moment en wat gaaf zo dichtbij. Echt bijzonder. Ik loop heerlijk nu eerst naar beneden en met een glimlach klim ik weer naar boven alsof het niets is. Al snel draaien we weer het onverharde stuk op, net zoals gisteren en….. verdomd als het niet waar is maar op precies dezelfde plek springt weer een ree vlak bij me vandaan en rent het veld over. Prachtig!

Ik ren door en het gaat prima. Aan het einde van het pad klok ik weer af voor dit eerste tempo stukje net zoals ik anders ook doe. Tot mijn verrassing ben ik ruim een minuut sneller dan gisteren. Grappig want het voelde prima.

Ik maak even een kiekje van de koeien die daar staan en de zee op de achtergrond.

klik voor groot

Daarna weer eventjes heuvelopwaarts en omdat het zo akelig koud en winderig daar is, besluit ik niet rechtdoor te lopen voor het extra lusje maar rechtsaf te slaan terug naar het huisje. Dan gebeurt het! Naast me lag blijkbaar een vos te slapen en het prachtige rode dier schiet voor ons uit. Helaas zit de camera in de spibelt op mijn rug en ben ik dus niet snel genoeg en kan ik alleen maar met open mond het dier nastaren. Wat prachtig zo met die dikke staart! Nooit eerder hier gezien.

Wat een fantastisch rondje met al deze close encounters. Ik ben helemaal blij en opgeladen. Niet alleen ging het lopen ‘goed’ ook waren alle dieren en route natuurlijk geweldig. Op naar de volgende run.

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* 15 graden

juni 213 km – 2015 totaal 1.938 km

Een gedachte over “17.06.2015 – spott (doon hill) – 9 km

  1. Margriet

    Wat een fijne run! Kan me goed voorstellen hoe je genoten hebt. En goed van Woef dat haar jachtinstinct zo onder controle is. Mijn teckel zou achter de vos aan zijn gegaan. Oren zijn dan totaal afgesloten.

Reacties plaatsen niet mogelijk.