29.11.2014 – hitland – 27 km

**29.11.2014 – hitland – 27 km**

Vandaag eindelijk weer gelopen na 5 volle dagen niet gelopen te hebben. Maandag ging het achteruit met woef, dinsdag was ik weer in Terneuzen bij de dierenarts en woensdag was ze doodziek. Donderdag knapte ze wel op en dacht ik even een kort rondje te kunnen gaan doen maar toen ik al bij de start was en op het punt stond om te vertrekken zag ik op de webcam dat woef heel raar aan het doen was met die bal op haar poot. Ik ben dus toen gauw naar huis teruggegaan en het bleek dat ik haar toch nog niet alleen kon laten. Niets aan te doen. Maar vandaag was er iemand thuis en kon ik eindelijk weer eens op pad. Veel later dan gepland maar uiteindelijk toch nog gelukt.

Omdat woef totaal uit haar dakje ging toen ik beneden kwam in mijn renkleding en ze zo goed opgeknapt is en koortsvrij, besloot ik dat ze de warming up mee mocht wandelen en een kilometer mee mocht hobbelen voordat ze weer naar huis zou gaan. Ze is immers niet alleen erg ziek geweest, maar ook de (naar alle waarschijnlijkheid) ontsteking die de enorme bal veroorzaakt op haar pootje zit er ook nog. Dat is tamelijk zorgwekkend, want het is nog steeds een groot ding waar ze weliswaar (vreemd genoeg) geen last van lijkt te hebben maar wat ook niet weg wil gaan ondanks de antibiotica.

klik voor groot

Na mijn warming up en piepkleine rondje met woef ging ik dan echt van start. Heel langzaam. Het ging voor geen meter. Ik was van plan om een 30 kilometer te lopen dus de snelheid was ook prima zo langzaam maar toch… Ik kon alleen maar aan woef denken. Hoe we dit nu moeten oplossen, wat het beloop tot nu toe is geweest etc. Het is gewoon bizar en we snappen het niet. Heel vervelend. Hoewel het niet belangrijk is en alles kan worden omgegooid, zouden we eigenlijk over 3 weken naar Schotland vertrekken. Nu kan er heel veel gebeuren in drie weken, maar ook ten kwade zoals we vorige week zagen.

Na 8 kilometer wilde ik eigenlijk al naar huis. Grappig dat je je ook moet ‘concentreren’ op lopen, of dat een vol hoofd in ieder geval niet meewerkt om lekker te lopen. Maar al zigzaggend door het natuurgebied tikten de kilometers toch rustig door. Het lopen ging op zich wel maar ik genoot er niet zo van. Er stond een koude oosten wind, maar we met een prachtige zon. Mijn net weer opgeduikelde peperdure Falke jasje deed prima diensten want ik had het zelfs warm. Ik had een korte mouwen thermohemd aan en daaroverheen dat jasje/shirtje. Het is een soort jasje maar dan met zachte mouwen. Ik had het onlangs weer eens op de site gezien en vond het prachtig. Groot was dus mijn verbazing toen ik op zoek was naar mijn wintertight en dit geweldige ding uit de kast haalde. Ik schaam me ervoor, maar ik was het dus simpelweg vergeten!

Rustig hobbelde ik voort, maakte wat foto’s en dacht na. Het enige productieve was een idee over de voortuin die zo ontzettend verpest is doordat de haag eruit is gerukt door de gemeente. Ik had gisteren al een plan gemaakt en zelfs al iemand de opdracht gegeven, maar nu heb ik nog een beter plan. Dus dat komt allemaal wel goed en als het even meezit, dan ziet de tuin er over 2 weken alweer heel anders uit. Misschien is waf dan ook weer een stuk beter en ziet de hele wereld er anders uit! Ik hoop het echt.

De operatie van nu bijna 3 weken geleden was een peulenschil, en eigenlijk achter de rug voordat ik er erg in had ook qua herstel. Maar dit kwam er mooi achteraan en daar zijn we nog niet mee klaar helaas.

Na 18 km wist ik al dat er wel een 25 of meer in zou zitten qua afstanden en route. Dat bleek te kloppen, net iets meer dan 27 km stond er op de teller toen ik er echt genoeg van had. Dat was op zich een redelijke afstand voor vandaag dus vooruit maar. Het lopen op zich ging wel makkelijk alleen het hoofd wilde niet zo.

Op naar de volgende run

klik voor groot


Gegevens:

* 27 km
* temp 4

nov 249 km – 2014 totaal 2.818 km