02.12.2014 – hitland – 15 km

**02.12.2014 – hitland – 15 km**

Vandaag kon ik dan toch even ontsnappen aan het gedoe hier rond het huis en met woef. Haar poot zit ingepakt en op deze manier kan ze ook geen stoute dingen doen. Gauw naar buiten dan maar en eens kijken of ik inmiddels iets lekkerder loop zonder het gevoel te hebben dat ik heel nodig terug naar huis zou moeten.

Het was best fris met een koude oosten wind en een temperatuur van 1 a 2 graden. Het was ook grijs en mistig. Niet het ideale weer qua longen maar even buiten is altijd beter dan binnen!

Gauw op pad dus. Vanwege de kou had ik even moeite met opstarten maar na twee rustige 1000 meter lapjes kon ik daarna gewoon door blijven lopen met een mooie hartslag van maximaal 137. Zonder drift en zonder verval kon ik lekker blijven hobbelen en ik merkte dat ik deze keer ook iets meer met het lopen bezig was dan met ‘thuis’. Helaas ging op het verste punt de telefoon dat de man van de riolering voor de deur stond, maar ik kon zelfs al lopend telefoneren dus dat was wel grappig. Overigens ben ik benieuwd wat ik nu van een MAF test terecht zou brengen, want ik heb het gevoel dat door de vermoeidheid en het onregelmatige lopen de snelheid er behoorlijk uit is. Ik loop dan weliswaar keurig op MAF hartslag, maar het bijbehorende tempo is aanzienlijk lager dan vorige maand. Invloed van vermoeidheid en stress is dus niet te onderschatten. Sneller kan natuurlijk wel, maar ook met bijbehorende hogere hartslag en dat was dus niet de bedoeling.

Op naar de volgende run dan maar weer, hoop dat ik snel weer even op stap kan want zo is het wel lastiger te regelen allemaal.

Gegevens:

* 15 km
* temp 2

dec 15 km – 2014 totaal 2.833 km