14.04.2018 – hulshorst – 13,5 km

Gisteren hebben we een mooi 14 km rondje gedaan. Lekker vroeg gestart zodat de hele dag nog voor ons lag. Die hebben we trouwens ook goed benut want er is weer van alles gedaan. Vandaag vertrek ik ook voor het eerste rondje met woef. S. ligt ook vandaag nog te maffen. Hij is moe dus ik probeer stil te doen. Zijn broer komt ons vandaag helpen met electra dus ik hoop wel dat hij op tijd wakker is maar ik ben al lang thuis als hij komt.

Het is best fris vandaag en ik ga dus niet eerst de eekhoorns en de vissen voeren. Dat komt straks wel want ik ben toch vroeg en er is nog genoeg lekkers te vinden in de tuin. Deze run heb ik de Claytons eens aangetrokken. Misschien is het wel helemaal niets maar met het droge bos maakt het volgens mij niets uit wat ik aantrek. Alleen met heel los zand merk je echt of je een geschikte schoen aan hebt maar dan nog. Ik moet er even aan wennen maar er is wel lekker veel ruimte bij de voorvoet dus vooruit maar.

Ik sla het rondje rond het landgoed vandaag over. Gisteren was dat geen succes met het natte dauw gras dus ik loop meteen het lusje naar de noordelijke kant en loop daarna het rondje dwars door het bos hier aan de overkant. Bovendien hoef ik ook niet weer 14 km te lopen vandaag! Ik neem weer het pad tussen snelweg en spoor. Ik zie inmiddels overal uitlopers aan de bomen komen en alles ziet er weer heel anders uit. Nu ik hier woon, kijk ik nog veel bewuster naar de natuur. Ook in de tuin is het nu een dagelijkse ontdekkingsreis wat er groeit en bloeit en wat er wel en niet uitloopt. Zo komen er ineens scheuten langs het pad waarvan ik niet wist dat er iets stond. Misschien zijn het Hosta achtige planten want zo zien de bladeren er uit. Ook zag ik dat een aantal van mijn lelie wortelstokjes die ik mee had genomen uit Capelle inmiddels opkomen. Altijd leuk om te zien en helemaal nu alles onbekend is.

Zo mijmerend ben ik alweer een heel eind opgeschoten. Ik loop overigens vandaag over de route van een MTB tocht blijkbaar want overal hangen bordjes. Die hingen al in het losloopgebied en ik snap dus niet waarom ze een tocht organiseren door een losloopgebied. Niet handig en vragen om confrontaties denk ik.

Ik hoop maar dat ik voor de meute uit ben en loope bewust ook een beetje door. Ik heb woefje los en dat is niet alleen verboden, maar ook lastig als er fietsers aan zouden komen. Arm bos. Van wie zouden de dieren nu meer last hebben eigenlijk?

Ik neem hetzelfde pad als gisteren maar kennelijk vergis ik me. Ik sla ergens rechtsaf en ik had dus rechtdoor moeten lopen. Ik kom op een gegeven moment op een splitsing waar ik al eerder ben geweest. Die keren nam ik een pad rechtdoor (naar het fietspad) of rechtsaf (naar huis). Dit klopt dus niet. Ik kijk nog eens op de kaart. Ik kan linksaf en dan kom ik op het fietspad waar ik gisteren ook uit kwam. Deed ik dat dan gisteren ook en lette ik niet op? Ik kies het pad en loop. Het pad loopt fraai een beetje omhoog. Ik troost me met de gedachte dat ik straks het mooie brede pad af kan lopen waar ik gisteren liep. Ik denk namelijk nog steeds dat ik op dezelfde route zit als gisteren. Als ik op het fietspad kom en op de kaart kijk, zie ik dat het dus niet zo is. Wat stom.

Ik sla rechtsaf, loop een stukje over het fietspad en neem een van de paden weer rechtsaf het bos in. Ik heb niet zoveel zin in het fietspad en het pad ziet er goed uit. Ik kom uiteindelijk weer op de kruising waar ik net ook stond en zal uiteindelijk dus via dit pad inderdaad op de route van gisteren komen. Maar dus wel mooi via een verkeerde weg want die heerlijk neergaande weg, liep ik dus nu omhoog.

Ook vandaag schiet ik weer geweldig goed op. Op deze manier kost een 13 kilometer rondje ook niet zoveel tijd en het voelt ook niet als een wereldreis.
Bij de zandverstuiving ga ik weer even kijken en ik gebruik de heuvel als mooie heuveltraining net zoals gisteren. Zo word ik toch elke keer een beetje sterker want het lopen door het zand valt niet altijd mee. Maar lichtere schoenen helpen wel mee!

Als ik thuis kom, is H. er al. Ik kleed me gauw om en ga daarna in de tuin rommelen terwijl S. en zijn broer met de electra aan de gang gaan. Weer ene stapje verder met het buiten gebeuren.

klik voor groot

gegevens:

* 13,5 km
* 5 graden

april 107 km – 2018 totaal 700 km