13.04.2018 – hulshorst – 14 km

Ik heb een paar dagen niet gelopen omdat ik twee dagen met de fiets op pad ben geweest. Het verslag volgt nog. Daarna nam ik 1 rustdag en deed wat klussen rond het huis. Bovendien werd de zwembadpomp gisteren vervangen dus mijn dag was weer gevuld met iemand in huis. Maar vandaag ga ik meteen voor het eerste rondje op pad met woef. S. ligt nog te maffen. Na gisteren moet de monteur terug komen dus ik ben benieuwd hoe laat de goede man zal komen. Mijn telefoon staat in ieder geval luid zodat ik zijn SMS kan horen. Dat is wel onrustig want bij ieder geluidje moet ik dus even kijken of hij een bericht stuurt.

Het is fris en mistig als we op pad gaan. Het is 7.10 dus mooi op tijd. Ik loop – stom genoeg – eerst het rondje bij de Steigerberg. Dat is niet zo handig want het gras is door de dauw enorm nat en mijn voeten en schoenen dus ook in no time. Woef vindt alles leuk. Het rustdagje heeft haar ook goed gedaan en ze heeft werkelijk nergens last van en huppelt voor me uit.

klik voor groot

Na het lusje loop ik over het brede wandelpad mijn bekende rondje hier aan de overkant en loop via het pad tussen spoor en snelweg weer terug naar de start en steek de snelweg over naar de zandverstuiving. Ik ga een stuk door het Willemsbos lopen. Dat bos is erg prettig om in te lopen en je kunt er alle kanten op. Woef mag niet los maar ik doe het vandaag toch. Ze geniet met volle teugen en blijft overigens netjes bij me. Zij zal echt niet gaan jagen achter drachtige reetjes aan! Maar er zijn er genoeg die dat wel doen.

Ik hobbel rustig door, loop langs het heide gedeelte en kijk naar de spinnenwebjes met de dauwdruppels. Het is echt mooi ondanks de mist en ik heb er geen last van.

klik voor groot

Ik neem een pad dat me weer naar het fietspad zal leiden en hobbel dan over een breed pad parallel aan het fietspad weer terug. Inmiddels heeft de monteur laten weten dat hij eraan komt. Ik stuur S. een SMS maar daar komt geen reactie op. Als ik bel, blijkt hij nog in bed te liggen. Slaapkop! Hij gaat er weliswaar uit, maar ik zet even aan en loop de laatste kilometers fors door. Dat gaat ook makkelijk want het pad loopt een beetje naar beneden. Het lopen gaat trouwens erg goed. De lichtere schoenen maken toch ook wel uit merk ik.

Als ik weer bij de zandverstuiving ben, heb ik nog even tijd voordat de monteur komt en ik ga dus nog even naar de verstuiving kijken. Daarna lopen we snel terug naar huis waar de monteur precies tegelijkertijd met mij aankomt. Hoewel S. inmiddels aangekleed is, is het handiger als ik erbij ben omdat ik er nu eenmaal gisteren ook bij was. Overigens wordt het probleem gelukkig opgelost. Weer een zorg minder. Nu de solarpanels nog.

klik voor groot

gegevens:

* 14 km
* 7 graden

april 93 km – 2018 totaal 687 km