06.04.2018 – zandenbos – 16,5 km

Vandaag ga ik weer op pad voor een rondje. S. gaat met de auto naar Leidschendam om spullen uit de garage van mijn zus te halen en spullen naar de stort te brengen. Hij is dus wel even onderweg en ik ga ook op pad. Ik ben rete sloom en ga eerst de vogels en de eekhoorns voeren terwijl hij het hek uit rijdt. Daarna gaan we eindelijk op pad. Het is een mooie, warme dag en ik heb mijn rugzak bij me met water en een bakje voor woefje. Vorige keer deed ze alsof ze smolt en ze is nu eenmaal wat ouder en heeft dus verzorging nodig. Ik kan het wel zonder maar zij moet maar zielig mee huppelen.

Ik ga meteen naar de overweg bij het spoor en loop daarna naar de rotonde bij Nunspeet waar ik de snelweg zal oversteken en daarna linksaf zal gaan richting de Waschkolk. Bij de overweg maak ik een kiekje als we staan te wachten. Waf zit in de schaduwen van de bomen en dat is een grappig gezicht. Aan de overkant loop ik tot mijn verrassing toch weer een andere route dan normaal. Ik leer het blijkbaar nooit met al die kleine weggetjes. Maar ik kom uit op een pad waar ik eerder liep met veel sparren. Mooi pad!

klik voor groot

Verderop loop ik langs de heide en daarna zijn we al bij het water. Waf gaat er eens lekker in en haalt een stokje op dat ik voor haar weg gooi. Altijd een mooi gezicht. Als woef uitgespeeld is, gaan we weer op pad. Ik neem weer de bekende terugweg zodat ik even een beetje door kan lopen, en ook niet op de kaart hoef te kijken waar ik heen moet. Ik vind het opvallend dat de heenweg nog steeds elke keer anders is.

klik voor groot


De terugweg is dus gesneden koek. Even door het bos, naar rechts en dan richting de watertjes van het Ronde Huis en tot slot via het fietspad langs de camping terug naar de Elspeterweg waar ik oversteek en de heide op zal gaan.

klik voor groot


Ik heb vanmorgen vergeten mijn Flipbelt om te doen. Ik had immers de rugzak mee maar ik vergat dat ik de belt altijd om heb omdat ik het riempje van woef daar aan kan bevestigen. Dat is nu lastig omdat ze het volgende stuk aan de riem moet. Maar ik maak de riem vast aan het koordje van mijn broek en dat gaat ook prima.

klik voor groot

Het stuk heide hier is en blijft mooi. Woef en ik hobbelen rustig door en aan het einde van de route ga ik nog even bij de zandverstuiving kijken. Woefje poseert geduldig en vraagt of we daarna naar huis gaan. Ze wil namelijk even lekker in de tuin luieren dus dat gaan we dan maar doen. De broer van S. komt zo helpen met de electra rond het huis en inmiddels is S. ook bijna thuis van zijn rondje spullen halen en wegbrengen.

klik voor groot

gegevens:

* 16,5 km
* 10 graden

april 59 km – 2018 totaal 652 km