Dagelijks archief: maart 5, 2016

05.03.2016 – seahouses – 20 km

**05.03.2016 – seahouses – 20 km**

ronde 1

Vandaag vertrek ik direct bij het eerste wandelrondje met woef voor een run. Ik heb geen idee wat het weer gaat doen maar dat kan me niet schelen. Waf heeft haar cloudchaser aan en ik zie het wel. Ik ben dichtbij huis en van water smelt ik niet. We lopen eerst een rondje rond de cottage. Het blijft droog maar het lopen gaat niet echt soepel om een of andere reden. Tempo is redelijk maar ik vind de HF net iets te hoog. Ik blijf wel binnen MAF maar toch.

Als we weer bij de boerderij komen, begint het te regenen. Ik kijk naar woef die rustig met me mee loopt. Ik moedig ons allebei aan en zeg dat we niet smelten van wat water en nog wel een rondje kunnen doen en dat doen we. Ik kies nu voor een andere manier van lopn en dat voelt iets beter maar nog steeds niet als ‘vanzelf’.

Eerste rondje zit er vast op voor vandaag. Misschien wordt het nog wat qua weer en kunnen we nog op pad vanmiddag!

gegevens:

* 13 km
* 6 graden

maart 57 km – 2016 totaal 838 km

ronde 2

Het weer was vanmiddag niet geweldig maar tegen het einde van de middag besluit ik toch op pad te gaan voor een rondje. Ik trek mijn opvallende flashmax jack van nike aan voor het geval het toch schemeriger is dan ik denk. Bovendien is het waterdicht en winddicht dus ik zal het niet koud hebben. Waf is er ook klaar voor!

klik voor groot

Ik ga vanavond gewoon lekker lopen zoals het lekker voelt en eens kijken of het beter gaat dan vanmorgen. Zodra we de weg oplopen, begint het hard te regenen. Ik doe mijn capuchon op maar even later is het alweer droog en dat zal het de rest van de run ook gewoon blijven.

Mijn horloge staat wel op RWR en zo start ik aanvankelijk ook. Maar het voelt al snel lekker en ik maak een fijn vaartje dat makkelijk voelt en prima loopt. Het gaat vanavond bijna vanzelf en voordat ik he weet staan we alweer bij het huisje. Ruim een minuut sneller per kilometer dan vanmorgen en dan nog bijna vanzelf ook. Een rondje was genoeg, dat maakt een mooi dagtotaal van 20 km. En dat jack? Dat valt echt wel op in het donker met licht erop.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 7 km
* 5 graden

maart 64 km – 2016 totaal 841 km