Dagelijks archief: maart 3, 2016

03.03.2016 – holy island – 4 km

**03.03.2016 – holy island – 4 km**

Vandaag kom ik een beetje traag op gang. Ik wil van alles maar er gebeurt niks. Maar dan ineens gaat de knop om en neem ik een besluit. Het weer lijkt redelijk dus ik ga naar Holy Island. Kan goed qua getijde dus dat wordt het plan. Ik ga niet alleen lopen, maar zal ook blijven slapen. De eerste stap is dus snel inpakken van de rugzak met alle spulletjes. Tent, matrasje voor mij, matrasje voor woef en noblecamper. Voor de zekerheid het kleed met plastic onderkant, slaapzak, kleding eten voor woef en voor mij en toiletspulletjes. Kookgerei en meer. Volgens mij zit alles erin en het past ook nog ook al is de rugzak niet zo netjes ingepakt als zou moeten. Jammer dan, ik hoef toch niet te slepen.

klik voor groot

Ik gris een camera mee en gooi alles in de auto. Nog even een fles water mee en dan ben ik klaar voor vertrek. Best spannend. Ik neem de drone mee hoewel ik niet zeker ben of het licht genoeg zal zijn. Maar dat kan ik altijd nog zien en eventueel kan ik morgen terug voor opnames.

Voordat ik de causeway oprijd, kijk ik even op de plek waar ik wil blijven slapen. Ziet er niet verkeer uit. Daar wil ik wel een nachtje staan. Daarna rij ik door naar de causeway. Even het kiekje voordat ik erop rij

klik voor groot

Ik zie meteen al dat er nog best wat vogels zijn die aan het fourageren zijn. Maar in het voorbij rijden, zie ik ineens een kleine zilverreiger. Dat is wel heel gaaf en ik keer om voor een foto.

klik voor groot

Daarna rij ik door. Ik wil eigenlijk bij de Snook parkeren en vanaf daar gaan lopen. Maar ik rijd er voorbij blijkbaar en rij al bijna het dorp in. Ook prima, dan parkeer ik daar en start ik daar de run. Als ik parkeer, is het weer eigenlijk wel redelijk dus besluit ik eerst met de drone op pad te gaan. Ik loop naar de priory en maak een video.

klik voor groot

Daarna loop ik naar het castle en zie ineens een lammetje uit de moeder glijden. Wat schattig zo’n nat pasgeboren jong.

klik voor groot

Vanaf een afstandje maak ik nog wat foto’s van het castle in de verte waar ik nu eerst heen zal lopen.

klik voor groot

Het is nog best een stukje naar het castle en even verderop zie ik een ouder lammetje drinken bij de moeder. Leuk gezicht en ik verheug me al op de rest van het eiland want er is altijd wel wat te zien.

klik voor groot

Als ik bij het castle kom, ga ik eerst even kijken waar ik wil staan voor de video en daarna maak ik wat foto’s en start ik de drone voor de video.

klik voor groot

klik voor groot

Dat gaat helaas helemaal mis want de drone crasht tegen het castle omdat ik veel te laag vlieg. Verdwaasd loop ik een hele tijd later terug naar de auto. Ik kijk nog eens om…. best hoog ja.

Ik ben pas ver na 3 uur terug bij de auto. Ga ik vanaf hier starten voor een run? Ik heb eigenlijk geen zin meer. Ik besluit naar de Snook te rijden voor een korte run door de duinen maar als ik van een echtpaar daar hoor dat ze al een half uur de piri piri uit de vacht van de hond staan te plukken, heb ik helemaal geen zin meer. Ook niet in mijn tent trip.

Ik rij naar huis. Er staat 4 km op de teller, ik heb een kapotte drone en geen leuke dag gehad.

gegevens:

* 4 km
* 8 graden – zonnig weinig wind

maart 31 km – 2016 totaal 808 km