Dagelijks archief: maart 17, 2015

17.03.2015 – beadnell/low newton – 14,5 km

**17.03.2015 – beadnell/low newton – 14,5 km**

Gisteren een rustdagje gehad omdat woef zo stil was. Ik ben vogels gaan kijken en dat was weer erg leuk als afwisseling. Wel krachttraining met de volle rugzak met camera spullen. Vandaag weer even op pad voor een kort rondje. Ik kies voor Beadnell om te zien of woef OK is. Ze vindt het daar namelijk geweldig dus als er iets aan de hand is, zou ik dat daar wel moeten merken. Helaas is het geen lekker weer, hoewel het geweldig is om te lopen. Er is alleen totaal geen zon en het is mistig. Maar er is geen wind en het is de eerste keer dat ik op Beadnell loop zonder wind. En wat merk ik dan ineens goed hoe zwaar het eigenlijk geweest is steeds met die wind. Nu voel je je licht en vrij en kan je eigenlijk gewoon blijven lopen. Dat is alleen vandaag niet de bedoeling want morgen gaan we op pad voor een rondje met overnachting. Geen lange rondes omdat het natuurlijk allemaal nieuw is.

We starten dus rustig eerst door het afschuwelijke caravan park en daarna lekker door de duinen van Beadnell en ik moet tot mijn plezier woef enkele keren terug fluiten. Ze scheurt door de duinen en zo zie ik haar het liefst. Niet naast me maar heerlijk zelf rennend en onderzoekend. Zo’n mooi gezicht! Ik heb geen idee hoe ver ik ga lopen, heb me snel omgekleed en ben zo op pad gegaan. Heb niks bij me, toevallig de telefoon dus ik kan een kiekje nemen.

klik voor groot

Tot mijn vreugde spot ik een ijsvogeltje bij de brug waar in de zomer de little terns broeden. Prachtig en heel onverwacht. Nooit eerder daar gezien.

We hobbelen verder naar High Newton en raken op de parkeerplaats aan de praat met een man die was surfen op zee. Hij was overlevings instructeur geweest en we babbelen over kamperen, matrasjes en tenten. Morgen is het voor mij zo ver!

klik voor groot

Na High Newton gaan we door naar Low Newton en ik heb nog lang geen zin om terug te gaan. Ik besluit nog even door te lopen over het strand, door de duinen en terug langs de vogelkijkhut. Daar heb ik heel wat uurtjes gezeten! Vandaag zal er niet veel te zien zijn met dit weer helaas. Ik geniet volop. Wat is het hier heerlijk en wat zalig zonder de wind. Jammer dat ik niet verder kan lopen maar het is niet verstandig en bovendien is het ook al vrij laat dus ik moet echt maar eens terug. Vrijdag kan ik wel weer even op pad na ons kampeer avontuur.

klik voor groot

Als we weer door de duinen richting Beadnell lopen is woef nog lang niet moe. Dat is duidelijk. Ineens zie ik haar acter een konijn aanrennen. Ach nee, weer een ziek konijn. Althans dat neem ik aan want het beest is sloom en woef vindt het gewoon leuk om erachteraan te rennen. Ze doet niks maar wil gewoon dat het stopt zodat ik het kan komen halen. Dat deed ze ook ooit met een patrijsje. En al snel is het zover en trots zoekt ze contact met me zodat ik het kan komen halen. Doodstil ligt ze en het konijn ook. Het beestje mankeert niks want ze doet niks, zal het niet bijten. Maar het is mooi gestopt dus ze heeft haar taak gedaan en wacht nu totdat ik kom. Zucht. Ik ga er dus heen, zeg dat ze braaf is (helemaal niet) en neem haar weer mee. Konijntje vervolgt ook weer zijn weg en hop daar gaan we weer richting parkeerplaats.

klik voor groot

Als we weer in Beadnell zijn loop ik nog even naar het bouwsel daar maar helaas is het weliswaar uit de steigers maar staat er nu weer een machine die het uitzicht wegneemt. Ik maak nog een paar plaatjes en daarna ga ik terug naar de auto.

Fijn rondje en op naar de volgende maar weer.


gegevens:

* 14,5 km
* 6 graden

mrt 198 km – 2015 totaal 921 km