Dagelijks archief: maart 6, 2015

06.03.2015 – elford circular – 13 km

**06.03.2015 – elford circular – 13 km**

Eigenlijk is het een uitgebreid Seahouses countryroads rondje, maar aangezien ik wel eens twee rondjes loop die ook tot 13 km optellen, kan ik later niet meer zo snel terugvinden wat dit voor rondje was. Vandaar de naam Elford circular voor dit rondje. Ik koos namelijk het lange rondje plus veld en ging daarna door een ander veld rechtsaf om vervolgens weer op de weg uit te komen naar Elford. Ik wilde dat al een tijdje maar steeds gooide de harde wind roet in het eten of vond ik het welletjes zo op de kortere afstand. Maar vandaag lonkte het lusje ondanks de harde wind en zo sloegen waf en ik dus rechtsaf het veld op. Dat liep wel OK maar o wee als het geregend heeft, dan is dit een enorme modderbende. Prima dus dat ik het vandaag probeerde want het was allemaal kurkdroog. Ik wist dat ik voor de weg weer naar links kon, en toen ik bij een weg uitkwam, sloeg ik dus linksaf. Maar ik snapte er niets van, want het was geen echte weg maar ook niet de rechte weg die ik op de kaart had gezien. Maar qua richting moest het kloppen dus nam ik aan dat ik wel ergens uit zou komen. Grappig genoeg ga je dan meteen terugschakelen, aangezien je totaal niet meer weet hoeveel kilometer het eigenlijk nog is. Even terug om energie te sparen blijkbaar. Het tempo was nog steeds wel OK maar ik merkte dat het gebeurde.

Uiteindelijk kwam ik toch op de weg die ik bedoeld had, dus ik wist nu waar ik was en sloeg weer linksaf de weg op richting Elford. Vanaf daar gesneden koek maar hoe ver het nou precies was, wist ik niet.

Uiteindelijk klokte ik op 13 km af. Beetje langer dan gepland en geen beste voorbereiding voor morgen. Dan loop ik een 5K trail race over een liggende dame. Ben benieuwd, ik was die hele inschrijving vergeten maar besloot het toch te gaan doen om te kijken. Altijd leuk om iets nieuws te zien. Het zal mijn langzaamste 5 km ooit worden, want het is een vreemd parcours maar gewoon voor de lol. Volgende week zal ik weer eens een temporondje rennen rond de cottage.

gegevens:

* 13 km
* temp 10 graden – winderig

mrt 65 km – 2015 totaal 788 km