Dagelijks archief: maart 10, 2013

10.03.2013 – hitland – 8,5 km

**10.03.2013 – hitland – 8,5 km**

Ik zou beter als titel kunnen gebruiken: cadans, ratio, paslengte en mindset training. Want ik heb alles vandaag getraind en dat was nuttig. Eerst rustig gestart. De metronoom tikte op 174 en ik wilde vandaag trainen met verschillende pace in laps van 2 km. Nou ja, dat idee kwam dus gaandeweg terwijl ik lekker liep te hobbelen in de eerste lap. Ik had de ratio van RWR op 4/30 gezet en was van plan om – na vrijdag – even rustig te lopen. Met die mindset vertrek je dan ook eigenlijk. Nou rustig was het. Het tempo lag gemiddeld op 6.38 min/km en het voelde ook erg sloom allemaal. Niet lekker, ik snapte niet goed waarom en daarom besloot ik dus gaandeweg wat andere dingen te gaan doen.

Na de eerste lap van 2 km, zette ik de RWR ratio dus even terug naar 1/30. Dat lijkt idioot, want dan loop je toch zeker niet? Het voelde meteen helemaal lekker, en mijn tempo ging rap omhoog en ik eindigde de lap met een gemiddelde van 6.19 min/km. Grappig toch? Cadans gelijk (174), kortere loopstukken maar een stuk sneller dan de eerste 2 km lap. Mindset even aanpassen en zie…. paslengte wordt groter, houding verbetert en het tempo van de run segments wordt meteen iets dat ergens op lijkt.

Na deze tweede snellere lap, veranderde ik de ratio weer naar 2/30 en ging van start met een mindset geprogrammeerd op ‘even doorlopen’. Cadans tikte weer vrolijk op 174 dus daar veranderde niets aan. En zie…. voordat ik het wist eindigde ik de lap in 5.29 min/km gemiddeld.

Zomaar even een training tussendoor. Zomaar weer even gegoocheld met ratio, paslengte en mindset. En wat een verschillen!

Woef vond het allemaal prachtig. Ik wilde niet te ver lopen vandaag, en klein rustig rondje was de bedoeling en zo hobbelden we na deze gekke training weer terug naar de auto. Met voldoende om weer verder over na te denken.

Gegevens:

* totaal 8,5 km
* temp 1

mrt 56 km – 2013 totaal 429 km