Dagelijks archief: maart 8, 2013

08.03.2013 – assignment 25: 10 km + MM – totaal 11,5 km

**08.03.2013 – assignment 25: 10 km + MM – totaal 11,5 km**

Vandaag alweer tijd voor een MM, net zoals op 17 februari. Als eerste valt natuurlijk op dat ik de vorige keer de MM liep met 3 graden, en vandaag met ruim 13 graden dus dat scheelt nogal en ik ben er nog niet echt aan gewend moet ik bekennen. Lekker was het wel, voor het eerst met korte mouwtjes. Eigenlijk had ik de MM morgen willen doen, na een extra rustdag, maar morgen is een beetje rare dag qua agenda en bovendien wordt er weer slecht weer verwacht met sneeuw. Moet het nog zien maar goed. Dan toch maar het zeker voor het onzekere. Mooie test om te zien hoe de MM verloopt onder niet ideale omstandigheden zullen we maar zeggen. De vorige keer liep ik de MM in de vroege ochtend, en nu aan het einde van de middag nadat ik al ramen gelapt had, en andere huishoudelijke klusjes had gedaan, en bovendien dus ook al gegeten had. Allemaal natuurlijk om te verklaren dat het deze keer niet zo goed ging als de vorige keer! Toch ben ik niet ontevreden, want hoewel ik de vorige keer in net ietsje sneller dan vandaag, maar kon ik de laatste toch nog versnellen ondanks dat ik er echt helemaal doorheen zat. De derde lap ging bijzonder slecht en ik dacht stiekum zelfs aan stoppen en opgeven. Maar zo werkt dat natuurlijk niet en de vierde lap ging dan alsnog even de zweep erover.

Ik zag wel achteraf dat ik de vier laps van te voren te snel had gedaan. Ik heb eerst met Ztje gehobbeld, heb haar in de auto gedaan en ben op weg gegaan voor 4 laps van 2 minuten met 20 seconden pauze. Daarna de MM gestart en helaas zonder metronoom, dus dat was erg oenig. De cadansnam behoorlijk af en dat is jammer. Ik denk dat het met de metronoom net wat beter gegaan zou zijn. Maar ja. Volgende keer weer een kans om te verbeteren en ik ben niet ontevreden, want ik ben dus niet nog verder afgezakt na de derde trage lap.

Na de MM terug gehobbeld naar de auto en woef er weer uitgehaald om de training verder af te maken. Onderweg weer de ooievaars op het nest gezien en drie geweldige grote zilverreigers. Mooi hoor. Dubbel genieten dus.

Op naar de volgende trainingen dan maar weer

Gegevens:

* totaal 11,5 km
* temp 13

mrt 46 km – 2013 totaal 421 km