Dagelijks archief: december 30, 2011

review: cw-x expert pro insulator women

review: CW-X insulator women Pro compressie tight

In vervolg op mijn eerdere reviews van de compressie tights dan ook de review van de ‘winter tight’ van CW-X. Ik draag in warmer weer de normale pro versie, maar voor de winter is de insulator erg fijn met de brush binnenzijde. Ik heb erg getwijfeld of ik een van de andere modellen zou proberen in de insulator versie (bijvoorbeeld de Stabilyx) maar koos uiteindelijk toch voor de Pro variant. En dat is een succes. Eigenlijk zijn beide modellen vergelijkbaar qua compressie en support.

uiterlijk en aantrekken
De broek ziet er goed uit. Vreemd genoeg heeft deze variant wit gestikte naden waardoor de broek wat opvallender is dan de normale Pro variant, maar in de donkere dagen valt dat misschien wel meer op. Ik vind persoonlijk de gewone broek onopvallender en daardoor wat mooier. De 2XU en Sugoi zijn ook al zo opvallend met al die strepen en stiksels. De stof bestaat uit twee soorten, een dunnere en wat dikkere. De hele binnenzijde is van gebrushed materiaal en aangenaam zacht. De broek is in het totaal niet dikker dan de normale variant. Ook deze broek heeft aan de linker voorzijde een klein zakje voor een sleutel of eventueel MP3 spelertje en een lang gesloten koord om de broek aan te trekken.

hoe het zit en voelt
De broek laat zich gemakkelijk positioneren en aantrekken. De CW-X valt zeker niet lang, net zoals bij de normale variant is deze broek aan de korte kant voor mijn 1.83 lengte (met lange benen). Het ziet er niet gek uit, maar het is op het randje. Zoals ik al eerder schreef is de 2XU veel langer en bovendien in een lengte maat verkrijgbaar. Ook bij deze broek is het net alsof het kruis net een ietsje te laag zit, hoewel de broek uiteindelijk prima zit en voelt als je even de tijd neemt om alles goed aan te trekken. Gehaast de broek aantrekken zal zeker resulteren in een zakkend kruis. De broek valt niet extreem hoog of laag, gewoon netjes in de taille en blijft ook zonder het touwtje aan te trekken goed zitten verder (mits goed aangetrokken). De broek zit nergens te strak en knelt nergens, ook niet in de knieholte of rond de enkels. Ook bij deze winter tight zie je alles onder de broek zitten. Ieder randje van hemd of slip is vreemd genoeg zichtbaar door de stof heen. De broek zit verder prima, en ook in een fikse regenbui blijft alles lekker aanvoelen.

werkt de broek
Deze broek heeft dezelfde functie als de normale pro versie. De broek geeft prima compressie op zowel de kuit als het bovenbeen en geeft daarnaast nog eens steun. De tight heeft een speciaal ‘web’ die gerichte steun geeft aan de benen op specifieke gebieden, met name de hamstrings. Er zijn diverse modellen die allemaal een ander gebied ondersteunen.

levensduur
Over de levensduur van deze broek kan ik nog weinig zeggen omdat ik de eerste runs er pas mee heb gedaan. De normale Pro voldoet prima qua levensduur en lijkt van de drie merken nog steeds kwalitatief het beste te zijn.

conclusie
Een prima broek en warmer dan de normale Pro tight. Wel moet gezegd worden dat de normale Pro al redelijk dik is, maar deze broek met de brushed binnenzijde voelt heerlijk warm aan (zelfs in de regen) zonder te warm te worden. Ook in de (koude) wind is de broek erg aangenaam om te dragen.

De overige reviews en meer informatie over dit merk zijn links in het menu via de knop ‘reviews gear & gadgets’ te bekijken.

30.12.2011 – barcaldine forest – 5 km

30.12.2011 – barcaldine forest 5 km

Vandaag regende het weer pijpenstelen. Tot nu toe hebben we 1 droge gehad en die dag hebben we herten gezocht in een Glen een uurtje rijden hier vandaan. Onderstaand een van de foto’s die ik daar maakte.


foto gemaakt op de enige droge dag

Helaas is het dus geen optimaal loopweer maar omdat Ztje toch lekker wil rennen en uitgelaten moet worden, besloot ik voor vandaag dan maar weer het mini rondje door Barcaldine Forest te lopen en te kijken of ik nog sneller kon dan de vorige keer. En dat lukte prima. De ondergrond is nog steeds niet echt fijn om op te lopen vanwege de stenen die overal omhoog steken, maar het ging prima (op mijn nieuwe schoenen weer). Zo af en toe een temporondje is dus ook best lekker. Helaas blijft de teller voor 2011 dus steken rond de 2.006 km. Maar ik hou hoop dat ik in januari alsnog mijn lange rondje door de Glen kan lopen. Als de wind ietsje gaat liggen is het wel te doen denk ik. Afwachten maar.

Gegevens:

* totaal 5,5 km
* temp 4 graden

rondje in google earth openen

december totaal 139 km – 2011 totaal 2.006 km