Dagelijks archief: juli 13, 2011

13.07.2011 – duurloop 12 km

**13.07.2011 – duurloop 12 km**

Gisteren lekker een rondje van 44 km gefietst. Nu weer lekker lopen. Vandaag had ik nou eens geen zin in schema’s, hartslagzones en klokjes. Natuurlijk nam ik de Garmin mee, maar ik heb er totaal niet op gekeken. Ik wilde gewoon eens lopen zoals ik het lekker vond, zowel qua snelheid als qua afstand. Zou het een half uurtje worden of een uurtje? What the heck. Na al die schema’s, plannen en loopjes wilde ik wel weer eens gewoon ‘lekker lopen’ en om me heen kijken, maar dan wel gewoon ‘doorlopen’. Zonder hond gaat dat helemaal makkelijk want ik kan zonder problemen nu over de dijk scharrelen en weer terug. Achteraf had ik de Garmin misschien wel op laps van een kilometer in moeten stellen en dan zonder geluid, want dan had ik achteraf eens rustig kunnen bekijken wat ik nou precies uitspook als ik zo rustig in mijn eigen tempo loop. Start ik langzaam? Voer ik daarna toch de snelheid op? Misschien had ik het niet eens goed kunnen zien, want er stond een harde wind die ik op enkele stukken in de rug had, en op andere stukken pal tegen. Ook liep ik enkele keren tegen de dijk op, en dat vertraagt ook.

Ik heb in ieder geval genoten. Het was droog en rustig en onderweg heb ik lekker om me heen gekeken. Achteraf zag ik dat ik rond de 10 km/uur liep. Dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo gek. Sterker nog, toen ik de duurloopjes op hartslag liep, liep ik veel langzamer met dezelfde hartslag. Dit was immers gewoon vergelijkbaar met de duurloopjes in lage hartslagzones zoals ik eerder liep.

Na het loopje nog even een paar keer die ultrakorte runs op hogere snelheid gerend. Dat is dan de enige ‘concessie’ die ik wel wilde doen vandaag. Toen ik bij de auto terugkwam, heb ik mijn nieuwe blauwe slofjes even aangetrokken en na enkele keren veteren zaten ze prima. Ik heb er maar een heel klein stukje even mee ingelopen om te proberen, maar dat loopt toch ook wel bijzonder. Heel licht! Ben benieuwd naar mijn eerste ‘echte’ rondje daarmee. Ik wilde nu gewoon even uitproberen hoe het liep en dat lijkt goed te voelen.

Overigens is mijn Sugoi nu definitief uit elkaar gescheurd. Ik liep afgelopen zondag al met een gescheurd kruis :-( Die broek is dus alleen nog geschikt voor op de fiets onder een andere broek. Geen lange levensduur dus! Vandaag liep ik dus weer eens in de 2XU. Overigens kan ik waarschijnlijk een nieuwe broek krijgen via de importeur, dat is nog even afwachten.

Gegevens:

* totale afstand 12,5 km
* temp 15 C
* HR max 155

rondje in google earth openen

**juli 69 km – 2011 totaal 1.165 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 505 km
ds trainer 168 km
salvation 78 km