Dagelijks archief: juli 10, 2011

10.07.2011 – heldenrace – 6 km

**10.07.2011 – heldenrace – 6 km**

Vandaag is de heldenrace. Een run voor het goede doel en ik zal lopen voor de Hersenstichting. Meer dan 35 donaties kwamen binnen en totaal werd maar liefst 850 bijeen gebracht! Daar ben ik natuurlijk beretrots op. Het grappige is dat ik eind maart besloot om deze loop te gaan doen voor het goede doel. Daarvoor had ik nog nooit een georganiseerde loop gedaan. Dit zou ook de enige blijven (dacht ik toen). Totdat ik op 10 april bij toeval mee kon doen met de 10 km in Rotterdam tijdens de marathon en vanaf dat moment heb ik het virus te pakken. Een run doen is dus inmiddels al helemaal niet meer ‘bijzonder’ want ik liep al enkele keren de 10 km en ook de 5 km. Wat deze loop bijzonder maakt, is het feit dat ik met iedere kilometer ruim 140 euro binnenhaal voor de hersenstichting. Iedere keer als ik het kilometer piepje van de Garmin hoor, zal ik daar dus aan denken. Als dat geen motiverende gedachte is, dan weet ik het ook niet meer.

Omdat ik inmiddels aan het trainen ben voor de Halve Marathon in Nottingham, zal ik de run van vandaag toch maar gebruiken als tempoloop training want dat past het beste in het schema van deze week. Er is immers geen wedstrijd aan de loop verbonden, dus ik kan de run zo doen als ik zou willen. Er is zelfs geen tijdregistratie dus ik zal het moeten hebben van mijn eigen tijd van de Garmin. Ik ga proberen te lopen in 33 minuten. Dat zou makkelijk moeten kunnen en het is vooral een kwestie van netjes de energie verdelen. Een goede oefening dus!

Wordt vervolgd later op de dag!

update na de loop

Nou, het is achter de rug……. Allereerst was de organisatie veel beter dan gedacht. De communicatie naar de deelnemers was namelijk helemaal niet echt goed van te voren, dus ik was erg benieuwd hoe de dag zou gaan. Het was makkelijk te vinden en er was voldoende parkeermogelijkheid. Gelukkig was het mooi weer, en dat werkt allemaal mee voor een geslaagde dag.

Rond 10 uur begon de warming up en daar deden vrij veel mensen aan mee tot mijn verrassing. Daarna was een flash mob maar ik heb geen idee wat daar nou de bedoeling van was eerlijk gezegd (zie video). Maar goed, altijd leuk. Er was geen tijdregistratie dus ik moest het hebben van mijn Garmin. Volgende keer moeten ze dat eigenlijk wel doen denk ik.
Minpuntje was het feit dat er maar 3 plees beschikbaar waren. Dat is toch wat weinig voor 300 lopers en aanhang. Er waren wel meer plees, maar daar zat een stevig slot op!

Jammer genoeg – en dat bracht mijn humeur tot onder het vriespunt wat in schril contrast stond met de werkelijke temperatuur – verloor ik vlak voor de start een oorbel. Ik was aan het rommelen met mijn bril en elastiekje voor mijn haar en ondanks dat ik zeker wist dat de oorbel op die plek op de grond gevallen was, konden we het dingetje niet meer terugvinden. Het was wel opvallend dat een aantal mensen kwam helpen zoeken. Maar zonder resultaat dus. Ik had daarna weinig zin meer in mijn loopje eigenlijk.

Maar goed, ik heb me maar naar het startvak begeven en om 10.30 startte de loop. Lekker door het bos, er zouden twee rondjes van 3 km zijn. Jammer genoeg bleek het achteraf toch uiteindelijk 6,5 km te zijn. Na 4 kilometer had ik er aardig genoeg van. Geen idee waarom, misschien mentaal, een beetje vermoeidheid, een beetje de warmte of iets anders. Het tempo was er aardig uit in ieder geval. Maar net op het moment dat ik – wat ik nooit eerder deed natuurlijk – dacht dat ik wel even zou gaan wandelen, stopte er iemand voor me die ging wandelen. Dus moedigde ik de goede man aan en zei dat hij mee moest lopen. Dat deed hij en al snel liep hij weer even voor me uit om vervolgens weer te stoppen. Dit herhaalde zich drie keer en al die tijd zat ik die kerel aan te moedigen om mee te lopen (rustig aan…. nou inderdaad rustig aan…..). Dat gaf mij weer een beetje een zetje want stoppen kon nu natuurlijk niet meer. Alleen klopte mijn ‘kom op nog 5oo meter’ woorden dus totaal niet, want dat was nog een kilometer. Maar goed, de finish kwam dan toch in zicht en was de run ten einde. Ik was moe en wilde ook echt even de schaduw in. Heel vreemd, want normaal heb ik na een loopje nergens last van. Uiteindelijk 1 minuutje langer dan gepland en in 34 minuten dan gelopen. Niets aan te doen. Het was ontzettend leuk dat er – naast mijn trouwe coach S. – supporters bij de finish stonden!

Anyway, ik heb maar liefst 850 euro bij elkaar gelopen dank zij alle donaties! Alle donateurs hebben inmiddels een verslagje gekregen met foto’s en de film.

klik voor groot

klik voor groot


Video:

Faceboek fotoalbum van organisatie

Gegevens:

* totale afstand 6,5 km
* temp 22 C
* HR max 165

rondje in google earth openen

**juli 56 km – 2011 totaal 1.152 km**
trailschoes 420 km
kayano 17 211 km
kayano 15 505 km
ds trainer 155 km
salvation 78 km