parcoursverkenning: de route

**parcoursverkenning: de route**

Inmiddels de hele route gelopen en in me op genomen. Helaas bedacht ik pas later dat het leuk was om een video te maken van de hele route maar het is toch redelijk gelukt om alles in beeld te brengen. Het geeft wel een redelijk beeld. Start bij Alnwick Castle en dat is natuurlijk prachtig. Helaas ben je daar snel voorbij en ligt het achter je. Daarna het avontuur bij de river Aln (crossing) en op weg naar het volgende kasteel, Dunstanburgh Castle. Dat is erg mooi en zal redelijk lang in beeld zijn als orientatie punt. Als je dat achter je laat is Bamburgh Castle ht laatste kasteel bij de finish. Helaas is dat niet lang in beeld. Aanvankelijk even in Seahouses, daarna verdwijnt het weer uit beeld op het strand om later weer op te duiken. Het allerlaatste stuk, ik schat een kilometer of 2 zal het kasteel wel weer vol in beeld zijn, maar heel langzaam dichterbij komen door de ligging en de wegen eromheen. Maar daar is dan ook de finish. De ondergrond bestaat uit grasland, strand en een stukje weg. Ik ben vooral erg benieuwd of de koeien uit de velden zijn. Want op twee plaatsen staan onvriendelijke koeien waarbij een groep wel te passeren is maar de groep met de stier en de kalfjes niet. Maar die kan je makkelijk omzeilen. Vandaag, precies een week voor de loop is het fraai weer, dus alle kans dat de modder wat opgedroogd is. Vooral het stuk bij Craster en vlak voor High Newton is echt vreselijk, de rest valt best mee en met dit weer zou het wel eens goed uit kunnen pakken. Maar twee fikse regendagen verpest alles weer met die rare grond. Nu ik de route ken, weet ik waar de knelpunten zitten, en weet ik dus ook dat ik me vooral niet op moet winden als ik er bijna niet overheen kan. Het houdt immers ook weer op en wordt weer beter qua ondergrond. Ik ben benieuwd. Onderstaand de video van de route.