02.02.2014 – assignment 8: 10 km + MM – totaal 12 km (seahouses countryroads)

**02.02.2014 – assignment 8: 10 km + MM – totaal 12 km (seahouses countryroads)**

Vandaag weer een weekend assignment. Ik had al een beetje mijn twijfels of dat zou lukken vandaag want er staat een keiharde wind. Ook al koos ik voor zijwind, het was bijna niet te doen maar ik heb doorgezet. Dan weet ik ook mijn MM tijd in die omstandigheden. Maar het stukje weg dat ik koos met zijwind leek weer meer op viaduct training, dus dit was mijn slechtste MM ooit. Maar goed de volgende kan dan alleen maar beter. Gauw vergeten.

Na dit eerste stukje woef thuis opgehaald, gauw dekje omgedaan en weer op pad over de weg. Ik wist niet goed wat ik wilde lopen, dus ik besloot maar eens het weg rondje om de cottage heen te doen als een soort tempo run. Dat heb ik heel lang niet gedaan. Uberhaupt dat rondje niet, want vorig jaar liep ik er geen enkele keer. Het viel me erg tegen, want het stuk richting het kasteel loopt erg op en neer en elke keer als ik de afslag naar rechts verwachtte, kwam er weer een klimmetje. Bovendien lagen er volop plassen. Geen plasjes, maar gewoon over de hele breedte en heel diep. De eerste omzeilde ik nog via de berm (dat kost dus heel veel tijd) en uiteindelijk denderde ik maar door alle andere plassen heen. Ik train dit soort dingen nauwelijks op dit moment maar ik denk dat ik het toch ga invoeren weer voor de laatste weken. Elke week een keer dat rondje, en daarna eventueel weer verder of iets dergelijks. Maar ik was niet ontevreden over hoe het ging. Wel over de MM maar niet eens ontevreden over de tempo run daarna. Woef vond het allemaal machtig mooi. Inmiddels is ze loops geworden dus over een dag of 10 kan ik wel gaan lopen met een grote stok. Het enige risico is de boerderij hond hier. Die staat normaal al voor de ramen te turen en straks natuurlijk helemaal. En als woef zelf dan ook wel ‘zin heeft’….. Dat gaat nog lastig worden.

Op naar de volgende training dan maar, deze keer zonder wind hoop ik. Over 3 weken herkansing voor de MM.

klik voor groot


Gegevens:

* afstand: 12 km
* temp 4 graden – harde wind

februari 12 km – 2014 totaal 242 km