12.11.2013 – garderen – 9,5 km

12.11.2013 – garderen – 9,5 km

Vandaag het eerste rondje in Garderen. Ik had niets uitgezet omdat ik morgen pas de langere duurloop ga doen. Die zette ik wel braaf in mijn Garmin en ook in de navigatie. Ik besloot om vandaag maar de blauwe route te doen die 8 km is, plus wat extra, zodat ik lekker makkelijk de paaltjes kon volgen en nergens op hoefde te letten verder. Zo gezegd zo gedaan. Al snel waren woef en ik op weg. Vol bepakt om te wennen aan de rugzak. De komende maanden zal ik waarschijnlijk op alle runs (behalve de temporuns) de rugzak met bepakking meesjouwen. Nieuw was deze keer ook de Spot locator. Die is bedoeld voor de UK wanneer ik in gebieden loop zonder mobiele telefoon dekking. Omdat het in mijn geval toch niet meer allemaal zo vanzelfsprekend is dat het allemaal goed gaat, wordt dat onderdeel van de vaste uitrusting als ik de bergen of de glens in ga. Niemand onderweg, geen dekking, dan maar een satelliet communicator. Ik gooide dus nietsvermoedend het geval in de rugzak en ging op pad.

Ik vond het rot lopen eerlijk gezegd. Overal kilo’s blad en een pad was vaak niet meer te zien. Ik stond ergens verwilderd te kijken welke kant ik nu op moest omdat er overal takken en takjes lagen en overal alles bedekt was met een enorme berg blaadjes na de storm van twee weken geleden. Maar uiteindelijk kwamen we natuurlijk overal goed uit en weer op een pad.

Toen het begon te schemeren, zette ik de Garmin aan met een backlight. Nee dus. Na krap 13 maanden geeft de Garmin FR910 geen licht meer. Hoera. Weer een stuk techniek dat niet meer werkt. Toen ik stond te pielen met het horloge, keek ik ook eens op de Spot en wilde een boodschap uitsturen. Ik haalde ook de telefoon tevoorschijn om te kijken hoeveel beacons er waren uitgezonden en of de berichten binnen zouden komen. Nee dus. Een handjevol beacons en geen bericht. Hoera 2. Misschien heb ik een slechte invloed op de techniek!

Ik besloot het maar te laten voor wat het was en voordat het helemaal donker zou zijn weer het bos uit te zijn. Zo hobbelden waf en ik ons eerste rondje in het Speulderbos van 9,5 km met haperende techniek en ergernis. Vooral dat licht van de Garmin irriteerde me mateloos. Waarom gaan die dingen zo snel kapot? Ik wissel af met de FR610 en merkte het dus niet eerder, maar echt betrouwbaar zijn die krengen dus niet. Dat wordt dus weer een proces van opsturen, 3 weken wachten en dan weer terug krijgen. Zzzzzzz.

Morgen gelukkig volop licht tijdens de run en ook aparte navigatie dus dat zal geen probleem zijn. Op naar de volgende run dan maar.

Gegevens:

* afstand: 9,5 km
* temp 10

november 74 km – 2013 totaal 1.717 km