10.11.2013 – rottemeren – 10,5 km

**10.11.2013 – rottemeren – 10,5 km**

Vandaag weer een schemadagje. Ik vind het wel grappig om het weer eens zo te doen. Heel anders dan het hele afgelopen jaar en het voelt tot nu toe prima. Geen RWR maar even anders trainen. Goede andere prikkel, goed voor HF training ook. En het is weer eens iets heel anders.

Ik heb dus gekozen om het schema iets aan te passen, ook op basis van een nieuwe calculatie. Alleen door het normaal aantal kilometers werden het ineens 5 trainingen per week zag ik, dus dat is niet nodig voor nu. Gewoon teveel. Drie dagen stapelen is OK maar 4 dagen niet. Komende week ziet het er al iets anders uit vanwege de lange duurloop op de woensdag, dus morgen train ik, en dan woensdag de lange en dan even verder kijken hoe het loopt. De onderdelen blijven mooi hetzelfde. Draven, tempoloop, duurloop en een interval. Zal mij benieuwen maar het is lekker als ik weer in het ‘echte’ schema zit straks.

Voor vandaag dus weer een ‘draaf’ rondje. Die deed ik deze keer met de metronoom op 170 en dat voelde prima. Met de metronoom is het aanzienlijk makkelijker om een iets hogere pasfrequentie aan te houden. Ik merkte op de andere draafrondjes dat ik mijn ademhaling niet mooi mee kon krijgen met de lagere cadans. Nu met metronoom ging het vanzelf. De training is dan veel rustiger. Ik merkte het ook direct aan de hartslag. Ademhaling mooi op 2/3 en dan focus op de tilfase van de voet, dus niet bij neerkomen waardoor je meer nadruk gaat leggen op grond contact. Nu dus aandacht voor de fase in de lucht. Dat gaat eigenlijk vanzelf, als je eventjes in het begin erop let. Met 2/3 heb je bij iedere fase een ander been en dat voelt even vreemd in het begin maar loopt heel lekker. Op die manier namelijk belasting zowel links als rechts. Het klinkt als abacadabra maar als je het probeert, weet je waar ik het over heb. Overigens liep wind tegen lekkerder dan windje mee op het laatste stuk. Blijkbaar kan je dan toch makkelijker een goede loophouding vinden met wind tegen (mits niet teveel natuurlijk).

klik voor groot

Ik liep weer lekker tegen de klok in en dat is best fijn. Veel wandelaars maar nergens last van gehad. Blij dat ik de lange duurlopen op de maandag heb gepland en niet in het weekend.

Het was vandaag topweer. Mooi licht en een zonnetje. Aan het einde wel regenbogen en een donkere lucht achter me. Later zou het ook gaan regenen maar toen was ik alweer binnen. Genoten dus weer vandaag!

klik voor groot

Ik was tevreden met de run. Het ging prima. Woef vond het weer helemaal leuk gelukkig en ligt nu lekker te slapen. Veel verstandiger dan ik.

klik voor groot

Gegevens:

* afstand: 10,5 km
* temp 10

november 64 km – 2013 totaal 1.708 km