13.11.2013 – garderen – 24 km

13.11.2013 – garderen – 24 km

Een lekkere lange run op het programma. Op zich is dit dus weer een schemadag met een lange duurloop, maar ik heb de loop uiteindelijk iets verlengd, omdat het een prima mogelijkheid was om duur te oefenen, zeker op lastig terrein. Goede oefening voor de 33 miler van maart! Ik had van te voren een mooie ronde van 19 km uitgestippeld en dat ook in de navigatie gezet. Ik zou aan het einde altijd wel een extra ronde kunnen doen om de route te verlengen.

klik voor groot

Ik bofte enorm want het was prachtig weer. Droog en zonnig. Ik startte dus lekker met korte mouwen en Sugoi sleeves die ik later in de rugzak zou stoppen. Inmiddels had ik de Spot op mijn rugzak vastgemaakt, zodat er betere ontvangst zou zijn in het bos. Ik had gisteren tijdens het wandelen met de hond in de avond al gezien dat het signaal prima is buiten het bos. Misschien stoort er iets, want de TomTom had ook weinig signaal en ik zag aan de snelheidsweergave op de Teasi ook rare getallen. In de glens en de bergen in de UK zal de ontvangst ongestoord zijn neem ik aan.

klik voor groot

Voor vertrek had ik de poten van woef goed behandeld met de hertentalg en vol goede zin gingen we op pad. Even de route zoeken in de Teasi en voorwaarts. Eerst een gemakkelijk stuk over een soort fietspad en daarna linksaf het bos in. Ik genoot eigenlijk direct al van het zonlicht dat zo mooi door de gekleurde blaadjes scheen. Overal waren ook bijzondere paddestoelen te zien. Op bomen, op de grond en tussen het mos. Dit is en blijft een prachtig seizoen met alle kleuren varierend van geel tot bruin en alles ertussen in.

klik voor groot

Woef huppelde vrolijk voor me uit en had natuurlijk geen flauw idee dat we zo ver zouden gaan. Ik ook niet overigens, ik zou het allemaal wel zien onderweg. Ik kon de Spot zien op de rugzak en begreep ook inmiddels beter welke lichtjes bij welke acties hoorde. Ik heb 2 berichten uitgezonden en die zijn beide keurig verzonden. Dit soort dingen kostte onderweg dus wel een heleboel tijd, omdat ik ook soms even wilde controleren via internet of er beacons uitgezonden waren.

De Teasi had ik weer in de hand en ik kon heel gemakkelijk de route volgen. Echt een super ding voor mij, ook al ontdekte ik deze run iets merkwaardigs aan het einde. Een review van deze outdoor navigatie staat overigens hier.

Al na enkele kilometers kwamen we bij een weg die ik blijkbaar over moest steken. Hoewel ik de route toch echt zelf gemaakt had, was ik me niet bewust van deze weg. Maar het bleek wel een goed idee, want al snel kwam ik op een open heide met een mul zandpad. Dat was erg mooi en prima om op te lopen als oefening voor het strand. Ik genoot van de open vlakte en de kleuren. Weer iets heel anders dan het bos! Ik merkte ook direct dat er een nieuw beacon uitgezonden werd, dus open ruimte maakt echt uit voor de ontvangst. Raar eigenlijk maar goed.

klik voor groot

Na de heide weer terug het bos in, een stukje langs de weg over een fietspad en weer terug het bos in. De kilometers schoten al aardig op en het lopen ging nog steeds goed. Trek had ik niet. In de ochtend had ik brood gegeten (wat ik normaal nooit doe) en voor onderweg had ik 200 ml chocomel bij me in een soft flask en water in de rugzak. En dat was prima.

Ik probeerde wel op 2/3 te lopen qua ademhaling mee met de cadans en dat lukt wonderbaarlijk goed, ondanks het tempo en de oneffen ondergrond. Tempo is niet echt belangrijk, ik heb overigens ook geen idee want de 910 is qua actual pace niet echt betrouwbaar en zeker niet in het bos. Ik zag de Teasi ook heen en weer springen van 5 km/u naar 12 km/u binnen 100 meter dus uiteindelijk heb ik dat veld maar veranderd voor ‘tijd tot bestemming’. Ook opwekkend. Ha!

Overigens zag ik in het nieuwe deel waar ik liep vaak een bordje dat de hond aan de riem moest. Helaas had ik en verkeerd riempje bij me, alleen de Ruffwear en niet de langere riem. Ik besloot de gok dus maar te nemen en een eventuele bekeuring met een glimlach aan te nemen.

Grappig genoeg kwam ik op een gegeven moment een auto tegen van de boswachter. Ik zag hem aan komen rijden en dacht dus dat nu mijn tijd gekomen was voor de bekeuring. Ik besloot niet hypocriet ineens het riempje in mijn hand te pakken maar gewoon door te lopen. De man zwaaide vriendelijk naar me. Blijkbaar was woef naast me aan de knie ook OK. Ik kwam hem later nogmaals tegen en ook nu was er niets aan de hand. Woef liep overigens nog steeds keurig met me mee, dus met of zonder riem, ze loopt bijna altijd op dezelfde plek.

klik voor groot

Uiteindelijk waren we weer terug bij het eindpunt van de uitgezette route en stond er 19 km op de teller. Ik besloot een rondje eraan vast te knopen en liep aanvankelijk een sullig kort rondje, maar koos uiteindelijk toch voor de rode route van 4 km om eraan vast te knopen. Op dat moment heb ik ineens een zwart scherm in mijn hand van de navigatie. Ik had wel gezien dat de batterij erg laag stond, maar zonder enige waarschuwing vooraf gaat het geval dus uit! Dat was een onaangename verrassing, want je zou verwachten dat je wel een soort melding van ‘battery low’ ofzo krijgt. Niet dus. Ik kan even niet bedenken hoeveel uur het geval nu gewerkt heeft totaal. Maar de rode 4 km route had gelukkig paaltjes, dus dat zou makkelijk zijn. Ik was even vergeten dat het eigenlijk een MTB pad is met allerlei klimmetjes en rare paden maar het was een goede oefening met vermoeide benen. Voeten netjes optillen en goed vooruit kijken waar je loopt!

Na precies 24 km staan we weer bij het hotel. Ik had nog wel een uur door kunnen lopen maar zo is het ook genoeg.

klik voor groot

Woef had de laatste paar kilometer nog even een stok gevonden en die enthousiast meegesjouwd. Hoewel ze totaal niet vermoeid leek, viel ze na het eten direct als een blok in slaap om alleen nog voor een kort avondrondje wel even mee te komen. Verstandig, lekker slapen na wat activiteit! Helaas was dat voor mij niet weggelegd door een bed met een enorme kuil
waardoor deze prinses op de erwt geen oog heeft dicht gedaan. Beetje jammer na de lange run.

klik voor groot

Op naar de volgende training dan maar. Morgen eerst een rustdagje!

Gegevens:

* afstand: 24 km
* temp 9

november 98 km – 2013 totaal 1.740 km

2 gedachten over “13.11.2013 – garderen – 24 km

  1. Yvonne

    Weer een mooi aantal kilometers in een prachtige omgeving! Gelukkig dat de boswachter Woef zo braaf vond dat je geen bekeuring voor loslopen kreeg :-)

  2. max

    @ yvonne: zeker een mooie omgeving. Ik ga een volgende keer langer over die heide rommelen. Mooie optie voor verlenging daar. Misschien lukt dat nog wel voor vertrek als 30-er ofzo!

Reacties plaatsen niet mogelijk.