24.09.2013 – lincolnshire – 12 km

24.09.2013 – lincolnshire – 12 km

Rondje nummer 2 alweer hier in Lincs. Het is echt prachtig hier door alle hoogteverschillen. We boffen ook enorm met het weer, want het is zonnig en warm. Vandaag is het aanvankelijk mistig, maar de temperatuur is heerlijk en ik ga vol goede moed op pad. Het zonnetje zal straks vast en zeker wel weer tevoorschijn komen, dus dan maar vast op weg. We hebben een route gekozen uit een kaartje: ‘in the footsteps of the roman legions’. Deels ken ik de route, want bij het meertje van Salmonby was ik al eens, en ik fietste al eens over de Roman Way (waar ik toen een lekke band reed). Maar omdat de route 7 miles is, wil ik ergens afsnijden zodat het niet weer 12 km zal worden. De navigatie zal me daar bij kunnen helpen.

S. loopt even met me mee naar het hekje, omdat we niet zeker weten of daar de start is. Woeffie moet ik over het hekje tillen en deze keer snapt ze niet dat ze haar pootjes op het stapje moet zetten, dus kukelt ze zomaar over het hekje heen. Gossie toch. Aan de andere kant staan koeien nieuwsgierig te kijken naar het bruine kalfje. Ik zwaai naar S. en vervolg mijn weg over het veld tussen de koeien door.

klik voor groot

Totaal moest ik drie keer woeffie optillen over een hekje, maar bij hekje nummer 3 snapte ze weer wat de bedoeling was en ging het goed. Bij hekje nummer 2 vond ze het natuurlijk eng na de ervaring bij hekje 1 waar ze bijna overheen viel.

klik voor groot

Het liep allemaal niet super makkelijk zo langs de akkers met de overhangende takken met stekels en alle gaten en kuilen maar leuk was het wel. Overigens ook prima te vinden.

klik voor groot

Ik herkende toch wel delen van de route, maar heb geen idee meer hoe ik de vorige keer gelopen ben. Ik herkende echter wel weer het hekje richting het meertje bij Salmonby en wist dat ik daar de vorige keer had lopen dwalen naar de uitgang. Lekker knullig. Deze keer pakte ik de navigatie erbij, en zo kon ik zien welke kant ik op moest.

klik voor groot

Na het meertje langs een prachtig huis de weg op en het dorpje uit. Stukje over de weg is ook wel even lekker om te lopen en woeffie loopt braaf met me mee aan haar riempje. Ergens zullen we weer rechtsaf een veld inslaan. Toen ik daar stond, heb ik ook de navigatie gebruikt om te kijken waar ik heen moest en dat was super makkelijk. Er waren namelijk twee paden getrokken, die allebei een andere kant opliepen. Maar met de navigatie was het erg gemakkelijk te zien waar ik heen moest. Na het veld weer een klein stukje over de weg, en rechtsaf een veld op richting een ander meertje.

klik voor groot

Het was prachtig om te zien allemaal en ik genoot volop. Het loopt overigens ook een stuk rustiger als je weet waar je heen moet en je een goede kaart hebt met navigatie.

Verder liepen we, het dorpje Tetford uit en waar de weg naar rechts zou buigen, zouden we naar links moeten de velden weer in, de Roman Way op. dat was makkelijk te vinden en al snel hobbelden we over de weg waar ik twee jaar geleden lek reed met de fiets.

klik voor groot

Stukje met stenen, stukje gras, stukje akker eigenlijk van alles wat. Ik herinner me nog dat ik over het stuk gras uiteindelijk toch ben gaan fietsen met mijn totaal lekke band. Het was namelijk nog een heel eind toen en het werd al schemerig. Niet echt een plek om alleen in het donker overheen te scharrelen. Wel grappig om weer terug te zien en gelukkig kon ik nu niet lek rijden zo met mijn eigen benenwagen.

Helaas miste ik de afslag om af te snijden (weet ik nu). Inderdaad was daar een pad waar ik linksaf had gekund, maar ik liep lekker door en dacht dus bij de boerderij de weg op te kunnen en zo snel linksaf te kunnen slaan terug naar het huisje.

De boerderij zag ik inderdaad en ik besloot over het terrein te lopen om wat af te snijden naar de weg. De route ging rechtsaf. Vreemd genoeg zag ik op de oprit van de boerderij alsnog een bord met een blaadje (de bewegwijzering van de route die ik liep, maar die zeer slecht aangegeven stond) en snapte al niet goed wat dat blaadje daar deed. Ik sloeg dus linksaf, liep met woef over de weg en…. kwam ineens bij Belchford uit!

klik voor groot

Ik snapte er geen biet van, want toen ik op het kaartje keek, realiseerde ik me dus dat ik gewoon de hele route aan het lopen was en dus niks had afgesneden. Ik zette de garmin aan op ‘terug naar locatie’ om te kijken hoe ver het was en ik zag dat het nog een paar kilometer zou zijn. Hum. Nou ja, ook best. Uiteindelijk ben ik dus niet de route gelopen door het veld terug, want dat deed ik eergisteren ook al (deel van de Viking way) maar besloot over de weg terug te lopen, ook al zou dat een aardige klim zijn.

Maar tot mijn verbazing kon ik het hele stuk gewoon opsukkelen zonder te stoppen. Wat een mooi uitzicht!

klik voor groot

Zo kwam er na ruim 12 km een einde aan dit tweede rondje. Niet de bedoeling om zo ver te lopen vandaag, maar wel erg lekker. Inmiddels was de zon volop aan schijnen en de hele middag hebben we heerlijk in de tuin geluierd.

Het is en blijft een geweldige plek hier met talloze mogelijkheden om te lopen. Twee jaar geleden vond ik dat al erg bijzonder al die paden overal waar je kunt lopen, en dit jaar is het nog leuker met woef erbij. om maar op met rondje 3. Het is echt jammer dat ik een beetje moet inhouden qua afstand vanwege de route van zondag, maar aangezien dat een training is, zal het allemaal wel loslopen. Ik hoop ook dat ik volgende week gewoon lekker kan doorlopen hier om nog meer te ontdekken. Ik ben nog lang niet klaar!!

Gegevens:

* totaal: 12 km
* temp: 21 graden – zonnig
* HR niet gemeten

september 142 km – 2013 totaal 1.450 km