19.08.2013 – assignment 9: rottemeren – 37 km – totaal 39 km

19.08.2013 – assignment 9: rottemeren – 37 km – totaal 39 km

Afgelopen weekend was het de bedoeling om dit rondje te doen, maar helaas gooide een blaasontsteking roet in het eten. Niet zaterdag dus vroeg op pad, maar een dagje half in bed en niet lekker. Maar het gaat inmiddels een stuk beter, en ondanks (weer) een slechte nacht vanmorgen om 5.15 gestart met mijn rondje. Drie weken geleden startten we ook vroeg vanwege het warme weer (pfff wat was het vochtig toen) en deze keer was het nog aardedonker tot mijn verrassing. We hadden wel een hoofdlampje kunnen gebruiken, maar met het zwakke schijnsel van de lamp op de fiets van S. ging het aardig goed. Pas toen we bij het bruggetje kwamen, werd het een beetje licht(er). Woeffie hobbelde vrolijk mee en was helemaal blij en fit.

Het was vandaag echt de bedoeling om rustig te lopen, aangezien ik denk/dacht dat de vorige training(en) op deze afstand eigenlijk veel te snel waren gegaan. Op een gegeven moment zei ik tegen S. dat we nu de afstand van de vorige training achter de rug hebben. Bizar gewoon, want de vorige keer moest ik mezelf de vorige keer echt aan het einde van de run een beetje oppeppen en motiveren. Ik had het toen uiteindelijk nog best zwaar ook. Nu niet. Ik hobbelde rustig door. S. maakte nog een paar keer een video en dat zag er niet gek uit. Die rare knik in mijn heupen is weg. Nog steeds veel ruimte tot verbetering maar al een stuk beter dan het ineens was. Hoe ik nou dat rare loopje ineens mezelf heb aangeleerd, snap ik nog steeds niet.

Na het eerste rondje hebben we een lusje rond de nieuwe roeibaan gemaakt. Grappig om te zien maar wat ontzettend kaal daar! Wel een aardig parcours met een weg die niet zo scheef afloopt als rond het meer. Prima dus en je kunt er een aardige 8 maken waardoor je zeker 15 km kunt weghobbelen daar. Zeker iets voor de volgende keer, om een deel van het schuin aflopende stuk te vermijden want drie keer is wat veel! Nu dus alleen het 5 km lusje.

klik voor groot

Na 16,5 km vond ik het welletjes voor woef. Ze kan veel langer mee, maar weer een rondje plas zou dan ruim 26 km zijn en dat vind ik niet nodig. S. heeft haar tussendoor dus thuisgebracht. Toen hij wegreed, scheurde de hemel open en kletterde de regen uit de hemel om niet meer te stoppen voordat we bijna 39 km op de teller zouden hebben. Het rondje dat ik alleen hobbelde was dus vooral nat. Erg nat! Bij het bruggetje zag ik S. weer, die net aan was komen rijden. Samen dus het rondje afgemaakt en het laatste rondje rond het meer gestart. Metronoom aan (kan blijkbaar ook wel tegen regen) en lopen maar.

Ademhaling was prachtig onder controle, cadans was prima en hartslag ook. Ik had aan het begin al gezien dat de HF meter totaal van slag was en rare waardes aangaf. Na aanduwen kreeg ik dan wel de juiste HF te zien maar vervelend was het wel. Misschien door het anti blaren spul, ik heb geen idee maar achteraf had ik beter dat hele ding niet kunnen dragen met die enorme regen. Nu heb ik toch niks aan de waarden.

Na de run nog even een keurige cooldown en gelukkig regende het toen niet meer. Anders verandert een cooldown al snel in een kou vat rondje! Ik had lekker mijn Nike jasje met hoodie aangetrokken en dat voelde wel warm. Terug in de auto werd het best koud. Ik was echt nat tot op het bot geloof ik! Die arme S. was ook totaal verweekt en trok uiteindelijk zijn natte broek maar uit om terug te rijden met de auto. Reservebroek was niet gek geweest!

Voor mijn gevoel had ik nog wel een tijdje door kunnen sukkelen. Prima run dus. Helaas wel een blauwe nagel. Door de natte schoenen ging ik uiteindelijk toch schuiven. Ik voelde het onderweg al, maar dan is het toch te laat. Had ik geweten dat het zou gaan regenen, dan had ik zeker een toe protector gebruikt.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar weer.

Gegevens:

* totaal 38,85 km
* temp 18 – harde regen, geen wind

klik voor groot

augustus 105 km – 2013 totaal 1.286 km

4 gedachten over “19.08.2013 – assignment 9: rottemeren – 37 km – totaal 39 km

 1. Anke (tOOter)

  Wauw, Max, wat een geweldig supportteam heb jij toch met Maxman en Woef. Ongelooflijk dat zij op een maandagmorgen om 5.15 uur met jou op pad gaan voor een paar rondjes Rottemeren! Hulde!
  (Dat lukt mij zelf niet eens, laat staan dat ik mijn niet-hardlopende partner zover krijg.)

  En dat was weer een knap eind hollen, zeg. Je hebt me ruim ingehaald! Succes met al je plannen voor de komende tijd.
  Groeten,
  Anke

 2. max

  @ tooter: Hahaha ja klopt. Het is onwijs lief dat Maxman met me meegaat. Zeker met dit shit weer want het was echt erg :-( Hij had geen regenjas ofzo aan en was dus echt doornat! Woeffie vindt het alleen maar top, die is dus niet zielig :-) Hahaha integendeel. Nou ja, we hadden nog wel wat aan de dag nu we zo vroeg op pad waren :-)

  Ik heb nog steeds de ultra in de UK met potlood in de agenda. Nou ja… ahum accommodatie is al geregeld maar ik schreef me nog niet in. Niets dat me

 3. Anke (tOOter)

  Mwoah, pootje is nog niet helemaal goed, gaat wel voorzichtig iets beter, vnl. door mijn Sexy Sock (Strassburg).
  Gisteren liep ik 7 km achter elkaar, maar mijn conditie is echt heel ver weggezakt helaas. Het gekke is dat hardlopen eigenlijk geen effect heeft op de pijn in mijn voet, werken wel .. (veel langzaam lopen en staan). Maar goed, nu eerst die conditie weer terug zien te krijgen. Op 14-9 heb ik een 10 km ladies-loop staan van ‘Leontien’ bij de Zevenhuizerplas, old memories .. Dat moet ik wel halen tegen die tijd. Pff .. drie maanden geleden trok ik daar niet eens mijn hardloopkleren voor aan .. Gaat wel weer goed komen.

 4. max

  @ tooter: Hoop dat jouw voet snel weer helemaal ok is. Die conditie volgt dan weer snel genoeg, zou ik me niet druk over maken. H

Reacties plaatsen niet mogelijk.