09.07.2013 – preuswald – 11 km

09.07.2013 – preuswald – 11 km

Het is erg warm, en ik vertrek dus laat voor mijn rondje hier door het Preuswald. Ik weet inmiddels een beetje wat ik wil vermijden vanwege modder, maar het bos is aardig opgedroogd gelukkig. Alleen het pad langs het weiland neem ik niet vanwege de laag hangende takken waar je niet doorheen kunt. Deze keer dus weer een andere route geprobeerd, met een stukje dat ik nog niet kende, maar dat me uiteindelijk ook weer op het laatste stuk brengt van het pad langs het weiland. Vanaf daar weer lekker klimmen en terug het bos in.

Omdat ik deze keer wel een nieuw stukje wilde proberen, besloot ik eens een afslagje verder te nemen waar ik normaal links weer op de terugweg ga. Note to myself: niet meer doen. Zeker niet als het al tamelijk laat is en je op een beetje verlaten stuk van het bos aan het lopen bent zonder telefoon dekking. Niet prettig.

maar dat niet alleen, het liep ook zoooo steil omhoog dat ik er een beetje om moest lachen, zeker omdat het een soort rotspaadje was met keiharde stenen. Ik vond dat woef het ontzettend goed deed en ze bleef elke keer als zij voorop gedraafd was even wachten en keek dan om waar ik eigenlijk bleef. Nou niet zo snel als zij, dat was wel duidelijk. Ik vond het zo grappig eigenlijk dat ik niet eens pissig werd van dit pad.

Ik denk dat het op de foto niet eens goed te zien is, maar op de staande foto is ergens nog het pad te zien waar ik vandaan kom. Een redelijk klimmetje dus.

Gelukkig kwam ik wel uit waar ik wilde en dacht uit te komen, dus dat scheelde al. Vanaf daar was het bekend terrein en kon ik ook hele stukken weer zalig naar beneden hollen. Ik merkte dat het op de MT het fijnste liep over het vrij vlakke ruiterpad naast de weg. Op die manier denderde ik niet met die schoenen over de harde weg tenminste en dat voelde een stuk beter.

Overigens heb ik veel gebruik gemaakt van de tips en trucs uit de Chi Running workshop. Hoewel de run prima ging, was ik blij dat ik weer thuis was! OP naar de volgende run.

Gegevens:

* totaal 11 km
* temp 24

juli 37 km – 2013 totaal 1.068 km