24.05.2013 – spott – 11,5 km

Vandaag mijn eerste rondje hier in de UK waar we zijn voor de marathon. Na zondag is dat allemaal voorbij en hoef ik er niet meer over na te denken dat ik er niet heb gelopen, vandaag voelt het nog een beetje raar. Want het lopen gaat namelijk best goed. Het was dus niet de bedoeling om zo ver te lopen ineens vandaag, maar ik liep verkeerd en op een gegeven moment kan je dan net zo goed doorlopen want dat zou net zo ver zijn als terugkeren.

Vorig jaar liep ik hier ook en ook toen was het prachtig. Het waaide vandaag behoorlijk maar het was droog vanmorgen. De velden zijn knalgeel met het koolzaad en dat is werkelijk geweldig mooi. Als het zonnetje nou nog een beetje wil komen, is het echt schitterend. Vorig jaar hebben we enorm geluk gehad met het weer en was het warm. Ook tijdens de halve marathon vorig jaar was het warm.

Eerst maar eens rustig warmlopen en kijken hoe het allemaal voelt. De weg loopt al aardig omhoog het eerste stuk dus even rustig aan en alleen als alles echt warm is. Ik loop langs een heksensteen en ga daar vanavond een muntje neerleggen en een wens doen. Drie keer raden wat die wens is. Pijnvrij lopen!

klik voor groot

Woef vindt het allemaal geweldig. Voor haar is het prima dat het niet warm is en ze geniet duidelijk volop. Ik draag zelfs bij de start hele dunne handschoentjes vanwege de wind en dat voelt best prettig.

Al gauw loop ik tegen het heuveltje op en voordat ik het weet, zijn we al boven. Huh? Vorig jaar vond ik dat nog best een klimmetje herinner ik me. Maar ik weet dat als ik straks rechtsaf sla, er ook weer een klimmetje komt.

klik voor groot

Ik loop rustig, let op mijn houding en zeg tegen mezelf ‘ik ben sterk’ en ‘ik ben fit’. Je weet maar nooit of het ergens voor helpt. Ik kijk ook bewust niet op mijn horloge, zodat ik niet weet hoe ver ik al ben en niet ga ‘afwachten’ of het weer misgaat op het 2 km punt.

klik voor groot

Na de kruising slaan we rechtsaf en ook dat heuveltje stelt dus werkelijk niets voor. Grappig dat ik dus toch sterker ben geworden van al dat lopen.

Ik geniet met volle teugen. Ik voel op een gegeven moment wel wat, maar het voelt absoluut anders dan (bijna) 2 weken geleden. Na 4 km doe ik even wat oefeningen en wandel ik even 400 meter voor de zekerheid, want ik wil niets overdrijven en ik weet niet precies hoe ver het is.

Woef en ik hobbelen rustig verder. Ik merk wel dat ik erg begin te letten op wat ik voel en niet voel maar ik probeer mezelf af te leiden met de omgeving en mijn mantra’s. Helaas loop ik (daardoor) verkeerd en ik loop dus een stukje om. Achteraf blijkt dat helemaal niet echt zo te zijn want ik had rustig door kunnen hobbelen en dan was ik ook goed uitgekomen.

Vorig jaar rende woef nog keihard van me vandaan achter een haas aan en liet me staan, maar deze keer is ze weliswaar heel actief aan het ruiken, maar blijft ze keurig bij me.

klik voor groot

Ik kies voor een kortere route die ik niet eerder nam en dat was prachtig met allemaal wilde bloemen. Aan het einde staan koeien lui in het veld. Het is echt jammer dat het niet wat helderder weer was want het uitzicht op Bass Rock is spectaculair, maar als het zo door blijft gaan, dan zit een nieuw rondje er zeker weer in.

Na ruim 11,5 km met wat matige klimmetjes kom ik weer thuis. Te lange loop naar mijn zin maar het voelt al een stuk beter dus ik zit op de goede weg. Het is een goede beslissing dat ik zondag niet ga lopen, zelfs geen halve marathon. Ik ben er tevreden mee met de beslissing en ik hoop dat het lopen nu weer de goede kant op gaat. Het huis is alweer geboekt voor volgend jaar en de marathon gaat volgend jaar gewoon door. Volgende keer wel een korter rondje!

Overigens heeft de eigenaar van het huisje vandaag in Edinburgh isogels opgehaald bij de marathon start. Dat is dus super fijn, want dan hoef ik er helemaal niet heen en zie ik ook niet de festiviteiten rond de loop. Hij bood het gisteren aan en daar maakte ik dankbaar gebruik van.

Gegevens:

* totaal 11,75 km
* temp 9 graden
* HR niet gemeten
* cadans niet gemeten

rondje in google earth openen

mei 128 km – 2013 totaal 833 km