08.11.2010 – sauerland dag 1

08.11.2010 – sauerland dag 1

Vandaag op pad weer richting sauerland. Deze keer een nog betere voorbereiding qua routes, voeding en gear. Ben erg benieuwd hoe het zal gaan en of het weer leuk is. Op zich wel vreemd om een tweede keer naar hetzelfde gebied te gaan, zeker omdat het vrij zwaar is daar. Maar ik heb er wel zin in. Wordt vervolgd….

Terwijl ik dit tik, is het alweer 14 november, bijna 23 uur in de avond. Ik ben al drie uur bezig om de gegevens van de routes binnen te halen van de Garmin en dat lijkt nog niet erg te lukken. Als het niet lukt, ben ik alle gegevens kwijt van de routes, en heb ik totaal niets om te showen hier op mijn weblog. Dat zou wel ontzettend balen zijn, want ik liep enorme einden en dat is altijd leuk om terug te kijken. Kan toch moeilijk de routes van afstandmeten op de site zetten, zoals ik die ter voorbereiding had gemaakt om te lopen. Maar ik hou moed, misschien gaat het nog gebeuren allemaal.

De eerste dag kwam ik vrij laat pas aan, rond half 4. Ik wilde per se nog gaan lopen, dus heb ik snel mijn spullen op de kamer gelegd, een plas gedaan en ben op weg gegaan. Ik had mijn kleding al aan, hoefde alleen mijn buitenbroek uit te doen. Helaas bedacht ik dat ik het fototoestel was vergeten, maar omdat het al zo laat was, ben ik niet meer naar de kamer teruggegaan. Voor de zekerheid had ik wel een lamp in mijn nieuwe heuptas gedaan, want het is al vroeg donker, en stel je voor dat ik ineen in het donker door het bos zou moeten rennen…. Dat leek me geen goed idee, dus dat was een veilige gedachte… licht!

Met mijn eigenwijze kop, dacht ik wel ‘even’ de rode langlaufloipe te kunnen gaan doen, die is 10 km plus 3 km heen en weer naar het hotel. Kom aan, 13 km zou toch nog net moeten kunnen voordat het donker zou worden….. Nou dat lukte ook uiteindelijk, maar wel nét aan! Wist ik veel dat het slecht weer was/werd en dat ik zelfs in de natte sneeuw ineens liep toen ik bergje op was gegaan. Dáár had ik nauurlijk geen rekening mee gehouden.

De route was overigens wel mooi. Z vond het allemaal prachtig natuurlijk en rende vrolijk rond en rook van alles. Jammer genoeg was het bos al tamelijk nat en glibberig, en de kilo’s bladeren hielpen ook al niet echt mee om een beetje tempo te maken. Aangezien ik geen zin had in een blessure, heb ik ook voorzichtig gedaan en geen onnodige risico’s genomen op gladde stukken. Qua heuvels viel het nog alleszins mee, maar misschien wen je er wel aan als je het vaker doet.

Aan het einde herkende ik ineens het punt waar ik de vorige keer via de blauwe route op was gekomen, en wist ik al dat het vanaf dat punt redelijk te doen moest zijn allemaal en kon ik een tandje bij zetten zodat ik nog voor donker terug zou zijn bij het hotel.

Eind goed al goed dus. De loipes zijn prima uitgezet, en verdwalen is onmogelijk op dat traject. De eerste dag zat er dus op……

op weg naar de startplaats (genomen op andere dag)

klik voor groot

klik voor groot

totaal: 13,2 km