09.11.2010 – sauerland dag 2

09.11.2010 – sauerland dag 2

De tweede dag stond een andere route op het programma, maar vanwege de regen, besloot ik dan maar eerst de zwarte langlaufroute te lopen, die 15 km lang is, plus weer de 3 km van en naar het hotel. Dat zou volgens planning de langste route zijn van mijn verblijf, en aangezien ik vermoedde dat de bospaden alleen maar slechter zouden worden, besloot ik maar om die dan maar meteen te doen in plaats van op de donderdag.

Ik heb goed gekeken naar de routes die op de borden waren aangegeven, zodat ik een beetje een idee zou hebben hoe alles liep. De zwarte route zou immer weer op de rode route uitkomen, en aangezien ik die al gedaan had, zou ik dan een aanknopingspunt hebben voor het verloop van de route. Dit zou immers mijn langste afstand tot nu toe worden, want ik heb nog niet eerder 18 km gelopen. Ik twijfelde dus enorm of ik in één stuk zou lopen, of dat ik het zou splitsen in twee delen.

Vol goede moed ben ik op pad gegaan. Het was zowaar droog, dus dat was al niet slecht. Wel heel mistig en vochtig dus dat was minder lekker. Z vond het weer helemaal leuk.

klik voor groot

Het allereerste deel liep gelijk op met de blauwe route, die ik eerder al gedaan had tijdens mijn eerste verblijf. Op een gegeven moment boog de zwarte route af, en wist ik dat die een enorme slinger zou maken. Het was erg mooi en het pad was goed begaanbaar. Dat viel dus alleszins mee. Op een gegeven moment kwam ik bij de rode pijl en wist ik dat ik vanaf daar het (zware) stuk van de rode route verder zou vervolgen. Ik was vol goede zin, want als ik dáár al op de rode route gekomen was, die tenslotte ‘maar’ 10 km was, dan kon het toch nooit zó ver meer zijn en zou het vast geen 15 km zijn. Dacht ik…..

klik voor groot

Het was toch tamelijk op en neer weer, maar ik begin er al aan te wennen.

klik voor groot

klik voor groot

klik voor groot

Uiteindelijk was de route natuurlijk ‘gewoon’ 15 km en werd het totaal dus ruim 18 km, zoals ook gepland. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen en eigenlijk was ik niet eens echt moe.

klik voor groot

In de hotelkamer lekker soep en een zalmsalade laten komen en opgepeuzeld. Dat had ik wel verdiend tenslotte ;-) Nu eerst een lekkere nacht en vervolgens een rustdag.

route: 18,2 km