04.11.2010 – rucphense bossen

04.11.2010 – rucphense bossen

Vandaag moest Z naar de trimster in Hoeven, en had ik op de kaart gezien dat de Rucphense bossen niet ver daarvandaan liggen….Ik had dus op de kaart een route gemaakt van 13 km en ging vandaag vol goede moed op pad. De parkeerplaats had ik snel gevonden en na aarzeling kwam ik uiteindelijk al snel op de route en kon ik lekker gaan lopen. Het was aardig weer, wel een harde wind maar daar heb je in de bossen niet zoveel last van. Geen regen, zelfs een flauw zonnetje en een graad of 15 maar liefst dus dat betekende lopen met omgeknoopt jack en korte mouwen. Ik had niet de nieuwe waterzak meegenomen en al snel zat de oude waterbelt dus omgekeerd op mijn shirt. Omdat ik nu zonder Z liep, had ik weer eens muziek op mijn hoofd en dat was ook best lekker. Helaas heb ik zo vaak aan het snoertje moeten trekken omdat de waterbelt steeds omdraaide en het snoer ook meetrok en me zo bijna wurgde, dat deze nu ook weer kapot lijkt te zijn.. Erg handig allemaal.

Na een kilometer of 9 bleek ik van de route af te zijn, maar kwam ik dus totaal niet meer op de juiste route terecht en zag ik alleen maar steeds dat ik verder en verder van de route af kwam en nog 5,65 km naar de finish zou moeten….. Toen de teller over de 10 km ging en ik nog steeds 5,65 km zou moeten, ben ik maar eens gaan zoeken naar de richting van de auto. Stom genoeg had ik weer eens niet de locatie van de auto opgeslagen. Dat betekende dus dat ik niet via de Garmin terug zou kunnen, want dan zou ik weer 10 km moeten lopen en dat leek me wat ver. Echt oenig dat ik dat vergeten was en ik moet dat vortaan ECHT gaan doen op onbekend terrein. Maar uiteindelijk kwam ik gewoon op een weg uit en omdat ik de route (zowaar) in print bij me had, wist ik al snel welke kant ik op zou moeten. Toch maar even gevraagd aan de boswachter die toevallig op de weg stond te praten met iemand en toen hij me vertelde dat de auto ongeveer nog 5 a 6 km weg zou zijn en bleek dat het al laat was, heeft hij me met de auto afgezet bij de start plaats. Op zich was het totaal geen probleem geweest om die laatste 5 km terug te hobbelen, maar nu had ik opeens tijdgebrek omdat Z al klaar zou zijn dus was ik erg blij met de lift naar de startplaats. Vandaar dus dat mijn route op de kaart ineens ophoudt op de weg en geen mooi rondje vormt richting de auto! Het was overigens wel een mooi gebied en lekker lopen. De gemiddelde snelheid zou ik niet weten en kan ik ook niet meer aflezen, omdat ik twee keer een pauze had vanwege de weg vragen aan het einde. Ik heb ook ergens toen ik eerder de weg kwijt was even wat gedronken en daarmee was mijn gemiddelde dus totaal verpest. Maar volgens mij ging het niet onaardig als ik gewoon had kunnen lopen.

klik voor groot

geotagging: klik voor map & images

Gegevens:

* totale afstand 10,42 km
* temp 15 C
* gem BPM 132

rondje in google earth openen

November 18 km – 2010 totaal 1.320 km