25.10.2012 – rottemeren 10,5 km

**25.10.2012 – rottemeren 10,5 km**

Vandaag binnen het schema een beetje gerommeld. Daarom ben ik maar naar de Rottemeren gegaan omdat ik daar bijna nooit last heb van andere honden en dus kan lopen zonder dat over andere honden te struikelen. Het was aardig weer, een beetje mistig maar er waren wel enorm veel vogels. Aan het einde van de run genoot ik van een heel stel tafeleendjes. Dat was erg leuk om te zien.

Dit zijn tafeleendjes. Onderstaande foto nam ik niet vandaag, maar in 2009 in Spanje

Eerst even warm gelopen. Toen was ik nog blij dat ik mijn Buff op had en een jackje had aangetrokken. Daarna rustig even een paar kilometer RWR gedaan op 2/30 en ook echt rustig gelopen. Toen ik het water over was en er 3 kilometer op de teller stond, ben ik gestart met een heel korte TL. Ik had kennelijk de workout niet goed geprogrammeerd, want de TL startte al na de warming up, dus zat ik al in de volgende lap (die kan je als het ware doordrukken). Beetje dom dus. Ik besloot zonder metronoom te lopen om te kijken wat nu mijn ‘eigen’ cadans was maar deze keer wel af en toe even op de klok te loeren wat ik ongeveer uitspookte en wat het gemiddelde tempo was. Maar toen ik eenmaal aan het lopen was, had ik natuurlijk spijt van mijn jackje, want het was best warm. De Buff was al in mijn jaszak verdwenen! Omdat het lopen wel goed ging, wilde ik eerst al stoppen na 20 minuten om wat beter in het schema te blijven, maar aangezien ik toch het hele meer om zou moeten lopen, heb ik de 30 minuten gewoon maar uitgelopen. Gek genoeg ging het eigenlijk veel makkelijker dan de TL die ik in het kader van eerdere schema’s liep. Het liep allemaal prima met een cadans van 170 zonder metronoom. Nu verder lekker rustig aan. Helaas raakte Garmina totaal in de war toen ik op de lap toets drukte na de TL, en bleef het apparaat zenuwachtig brommen en piepen. Vervelend, want er gebeurde niets meer. De workout was klaar (omdat ik een lap miste) en daarom drukte ik weer op start zoals ik normaal ook doe met de 610 als ik de timer weer aan wil zetten. Maar daar kan de 910 dus niet tegen, want dan start ook de autolap en de RWR alert en dat gaat blijkbaar niet samen. Techniek staat dus inderdaad voor niets.

Maar goed, na wat pielen werkte alles weer en kon ik verder hobbelen. Ik hoef dus kennelijk niet bang te zijn dat ik (nog) trager word van het RWR schema dat ik doe voor de marathon eind mei 2013. Volgens mij is die extra rust en de relatief snellere run segments tijdens de RWR precies goed voor mij. We zullen zien, het is allemaal nieuw en ik moet gewoon maar goed voelen en kijken hoe het allemaal gaat. Pas over een paar maanden kan ik er echt iets van zeggen.

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 11

okt 120 km – 2012 totaal 1.791 km

2 gedachten over “25.10.2012 – rottemeren 10,5 km

  1. Wendysolar1971

    Ik heb wel eens eerder gekeken op je site en heel veel verhaaltjes gelezen maar niet dat wat je me net stuurde. Respect en bewondering. Maar ook een enorme afleiding en veel genieten voor jou.

  2. max

    Heel veel afleiding en heel veel genieten :) Ik vind ook het terugkijken naar routes met foto’s enzo altijd leuk. En tsja, of ik dan een minuutje langer of korter… da’s leuk maar niet het enige (gelukkig).

Reacties plaatsen niet mogelijk.