28.10.2012 – assignment 6: 8 km – totaal 10,5 km

**28.10.2012 – assignment 6: 8 km – totaal 10,5 km**

Vanmorgen was het natuurlijk eigenlijk helemaal geen 8 uur als ik vertrek, maar 7 uur vanwege het ingaan van de wintertijd. En winterachtig is het, want heeft flink gevroren. In Twente zelfs min 10. Hier niet, maar het is echt wit uitgeslagen en alles is bedekt onder een laagje rijp. Ik heb ook flink moeten krabben en heb een lekker thermohemd aan en mijn nieuwe Nike handschoentjes. Onderweg naar de meren rij ik langs allerlei geweldige plaatjes die de natuur me biedt. Een rijtje vogels op een berijpt houten hekje met schaapjes in het witte landschapje. Ik ben nog niet eens begonnen met mijn run en ik geniet al!

Als ik aangekomen ben bij de start van de route van vandaag, is het nog heerlijk stil. Geen enkele auto en fietsers zijn er ook nog niet. Ik zie er uit als een malloot met links en rechts een horloge om. De 610 is net terug gekomen en ik wil natuurlijk wel eens zien of het geval deze keer wel werkt. De eerste keer waarschijnlijk wel, want dat was de vorige keer ook zo. Daarna bleef ik ineens 1.51 min/km lopen….. Afwachten maar.

Ik start mijn horloges en ga op weg. Het is flink koud en ik ben blij dat ik de buff ook op mijn hoofd heb gedaan. Ik kan er even tegen onderweg! het zonnetje komt al tevoorschijn dus straks zal het wel opwarmen. Ik heb wel zin! Ik ga samen met woef van start en al snel worden we wat warmer tijdens het inlopen. Rustig aan en ondertussen genietend van het spiegelgladde water met alle eendjes die daar rustig dobberen. De molenviergang doemt op en ik geniet van het wondermooie plaatje. Jammer dat ik geen camera heb meegenomen, want dit zijn toch wel unieke dagen!

Het lopen gaat heerlijk en ik geniet van de mooie omgeving. Inmiddels raak ik toch wat gewend aan dit rondje, want ik had er altijd een hekel aan. Maar het is een handige afstand en ik kom weinig mensen en honden tegen daar. Ik oefende wat met de metronoom via cadence drills en merk dat het langzaam toch wel wat makkelijker gaat. Ik kan me nog herinneren dat ik echt niet op 170 kon lopen en nu kom ik tot 188. Maar daar kom ik dan nauwelijks vooruit (nog). Maar goed, ik weet dat ik de cadans langzaam moet opvoeren dus dat wordt de uitdaging een beetje. Over een tijdje zal het weer makkelijker gaan en kan ik makkelijker snelheid maken op een hogere cadans. Voordat ik het weet is het rondje alweer voorbij. Het voelt toch een beetje gek dat ik niets getraind heb voor de berenloop van aanstaande zondag, maar het zal wel loslopen want qua afstand deed ik nog wel wat natuurlijk. Maar goed, deze week zit er ook alweer op.

De Pure Flow liepen redelijk hoewel ik niet echt blij ben met het gerommel rond de maatvoering. Eigenlijk loop ik dus nu op een te grote schoen. Heel raar allemaal. Gelukkig hebben de DS Trainers en de Racers een nieuw baasje gevonden. Hele fijne schoenen waar ik met weemoed afstand van doe, maar ik kan niet meer allerlei soorten schoenen door elkaar blijven gebruiken.

Op naar de volgende loop. Helaas zonder mijn runningmate, want kennelijk liep ze door iets scherps tijdens de run (niks gemerkt) want er zit een sneetje in haar zooltje. Heel zielig en bovendien erg vervelend omdat ik dus nu weer extra rondjes moet maken met haar, voetje uit moet wassen en moet verzorgen etc. Ik hoop maar dat het snel herstelt!

Gegevens:

* totaal 10,5 km
* temp 1

okt 130 km – 2012 totaal 1.801 km